- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Nigeriaanse megavangst: 21 hectare wiet
Het Afrikaanse Nigeria stond in de Top 10 landen met de meeste blowers. Het gaat om zo’n 14,3 procent van de bevolking. Maar wiet is er illegaal dus moet het kweken discreet gebeuren. Desondanks stuitte de politie op een plantage van 21 hectares, ofwel 21 voetbalvelden vol lekkers!
In de zuidwestelijke deelstaat Osun waarschuwde inwoners de NDLEA (National Drug Law Enforcement Agency) dat er bij de boerennederzetting Onikete een wietplantage zou zijn. Volgens de plaatselijke commandente Sylvia Egwunwoke zouden bewoners van een dorpje vlakbij hen hebben ingelicht.
Kwekers niet, boeren wel
Toen dienders daar aankwamen troffen ze een wietplantage aan van maar liefst 21 hectares. Tot nu toe is er voor deze megaplantage niemand opgepakt, maar de landeigenaren hebben wel een probleem. Die moeten voor de rechter verschijnen omdat zij hun land beschikbaar hebben gesteld voor illegale kwekers. Egwunwoke waarschuwt andere boeren in de omgeving om geen wietplantages op hun land te laten planten. Maar wij denken dat de arme boeren zich daar vrij weinig van aan zullen trekken, zeker als ze door kwekers worden betaald.
Wiet in Nigeria
Er wordt veel wiet gekweekt en gerookt in Nigeria, waaronder in Osun. Lokale termen voor cannabis zijn igbo, gbana, kaya en wee-wee. In 2011 begon de NDLEA al met nachtelijke patrouilles in deze deelstaat om vrachtwagens te onderscheppen die ’s nachts wiet zouden smokkelen. Hoewel cannabis een rijke geschiedenis heeft in Afrika, zou het pas begin 20e eeuw in Nigeria zijn geïntroduceerd. De Britten zouden in de jaren 30, toen Nigeria een kolonie was, zich al op kleine schaal hebben bezig gehouden met wiet kweken. Sinds de jaren 80 wordt blowen gelinkt aan criminaliteit zoals verkrachting en overvallen, waardoor blowers gestigmatiseerd worden.