- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Nobelprijswinnaars: ‘Stop War on Drugs’
‘Ending the Drug Wars’, zo heet het lijvige rapport van de London School of Economics and Political Science (LSE), ’s werelds meest gerenommeerde onderzoeksinstituut. Gesteund door 5 winnaars van de Nobelprijs voor Economie roept de LSE op tot een direct einde van de War on Drugs, en mogelijkheid om drugs – met name cannabis – te reguleren!
Het zijn dus niet zomaar de eerste de beste koekenbakkers die wereldleiders en regeringen oproepen om een einde te maken aan de mislukte drugsoorlog. In het 81-pagina’s dikke rapport dat maandagavond openbaar werd, benadrukken de topeconomen”de enorme negatieve gevolgen en bijkomende schade van de War on Drugs”. Ze doen dan ook een dringend beroep op het gezonde (economische) verstand van de overheden; “haal de middelen weg bij de repressieve en op verbieden gerichte strategie en leidt ze richting een effectieve, op bewijs gebaseerde politiek die wordt onderbouwd door stevige economische analyses!”
Gezondheid en regulering
Volgens het rapport kan er een nieuwe en effectieve strategie ontstaan indien de wereld de volgende 2 richtlijnen volgt:
1. Om te beginnen moeten de middelen drastisch herverdeeld worden: niet langer eindeloos geld en mankracht in politie/justitie storten om het repressieve beleid uit te voeren, maar de budgetten verschuiven naar bewezen gezondheidsbeleid van beperking van de schadelijke effecten en behandeling. Daarbij moeten de regeringen ervoor zorgen dat deze diensten volledig uitgerust zijn voor deze taak.
2. Zeer goed gemonitord beleid en experimenten met regulering van drugs moeten worden aangemoedigd. Landen moet worden toegestaan om nieuwe initiatieven te volgen, om er achter te komen wat wel en wat niet werkt qua beleid. De plaatsen die het eerste cannabis legaliseren zullen een groot voordeel opleveren voor de rest van de wereld in de vorm van kennis (ongeacht hoe die experimenten aflopen). Als gevolg hiervan moeten ook afwijkingen van de juridische praktijk tot nu toe worden geaccepteerd, zolang die landen er voor zorgen dat er maatregelen genomen worden om export tegen te gaan.
Verenigde Naties moeten voortouw nemen
Heldere taal van de topeconomen. John Collins, de coördinator van het LSE-rapport ‘Ending the Drug Wars’ licht het rapport verder toe. “Het falen van de oorlog tegen drugs is vastgesteld door gezondheidsprofessionals, veiligheidsexperts, mensenrechtenspecialisten en nu dus ook door de meest gerespecteerde economen ter wereld. Het zal enige tijd vergen voordat een nieuwe, internationale strategie ontwikkeld is. Maar de belangrijkste directe taak is nu om een gezonde economische basis te creëren voor dit andere beleid, waarna we de internationale budgetten en middelen kunnen herverdelen.”
Het LSE IDEAS rapport wordt vandaag (woensdag 7 mei) aangeboden aan Mauricio López Bonilla, de minister van Buitenlandse Zaken van Guatemala. De president van dat land, Otto Pérez Molina zal het vervolgens op internationale forums presenteren, bij de Verenigde Naties en de Organisatie van Amerikaanse Staten, om zo de gang erin te houden bij de hervormingen van het drugsbeleid. In 2016 vindt er een algemene vergadering van de VN plaats over drugs, en de economen hopen dat hun visie daar dan leidend zal zijn en niet de mislukte War on Drugs-aanpak van de afgelopen dertig, veertig jaar!
“De wereldleiders moeten zich realiseren dat de focus op het huidige repressieve drugsbeleid gepaard gaat met exceptionele menselijke en financiële kosten voor hun burgers en economie”, zegt Danny Quah, professor Economie en Internationale Ontwikkeling bij de London School of Economics. “De Verenigde Naties moeten hun rol erkennen om staten te helpen die een ‘best practice’ beleid gebaseerd op wetenschappelijk bewijs willen volgen, en ze moeten die niet ondermijnen of tegenwerken. Op deze manier kan er een internationaal beleid ontstaan dat effectief het wereldwijde drugsprobleem aanpakt. Neemt de VN deze rol niet op zich, dan doet elke staat waarschijnlijk wat zij zelf wil en gaan de coördinerende aspiraties van de VN verloren. Dit rapport geeft een blauwdruk hoe we eindelijk en definitief de war on Drugs kunnen beëindigen.”
Rapport ‘Ending the Drug Wars’
Wil je het volledige rapport ‘Ending the Drug Wars’ van de London School of Economics lezen, klik dan HIER!
(advertentie)