- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Wat heb je nodig om wiet te kweken in de CNNBS kweekkast?
Ans zal binnenkort aan haar eerste kweek beginnen, en wel in de CNNBS kweekkast. En hoewel die compleet met lamp, filter en afzuiger en een gemakkelijk in te stellen schakelklok geleverd wordt, vraagt Ans zich af wat ze verder nog nodig heeft voor haar eerste kweek? Komt dat even goed uit, onze lieve Muna heeft de CNNBS kweekkast zelf namelijk ook.
Lieve Muna,
Ik ga aan mijn eerste kweek beginnen en ga daar de G-kit voor bestellen maar heb daar natuurlijk ook andere producten bij nodig. Kun jij mij op weg helpen met de aanschaf van wat ik allemaal nodig heb; voeding, potjes, aarde en natuurlijk een plant die straks naar wiet ruikt (en niet naar hooi, haha). Bedankt alvast. Groetjes, Ans
Wiet kweken in de CNNBS kweekkast
Hallo Ans en wat een goed besluit van je om je eigen wiet te kweken! De CNNBS kweekkast is daar geknipt voor. Maar goed, dat had je zelf natuurlijk ook al begrepen. De CNNBS kweekkast, ook wel CNNBS G-Kit is in Nederland en België alleen via CNNBS en Mediwietsite te koop. Hij wordt op een ventilator voor de luchtcirculatie na, helemaal compleet geleverd. Je moet hem voor gebruik alleen wel zelf in elkaar zetten want hij wordt bezorgd in twee discrete dozen. Op het filmpje hieronder zie je hoe de kast geleverd wordt en hoe je hem in elkaar zet, daar kan IKEA nog een puntje aan zuigen!
Er zijn verschillende uitvoeringen van de CNNBS kweekkast; met een 100 Watt of 150 Watt led kweeklamp en een 150 Watt HPS kweeklamp. Daarnaast is er ook een CNNBS G-Kit zonder kweeklamp, voor mensen die zelf al over een geschikte lamp beschikken.
De CNNBS G-Kits zijn helemaal compleet, afgezien van een ventilator, maar ik raad je wel aan om er zelf een bij te kopen. Wietplanten worden namelijk sterker en groeien ook beter wanneer ze in een briesje staan. De clip-on ventilator kun je voor slechts 21 euro bestellen op CNNBS.shop. In de kast zit een extra stopcontact waarop je deze of een andere ventilator kunt aansluiten.
Potten
Wanneer je de kweekkast hebt gemonteerd, kun je eigenlijk meteen aan de slag. Zij het dat je natuurlijk zelf nog voor potten, aarde, plantenvoeding en één of meerdere planten moet zorgen. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te kunnen starten.
Voor wat betreft de potten zijn vierkante, zwarte en plastic plantenpotten volgens mij de handigste keuze voor de CNNBS kweekkast. Vierkant is de beste vorm omdat dat gewoon het meest efficiënt is in een vierkante kast van 60 bij 60 centimeter. Er passen vier potten van 11-liter in de kast, of negen van 6,5 liter. Het voordeel van negen potten en planten, is dat de planten dan kleiner kunnen blijven en minder lang hoeven te groeien en je dus ook eerder kunt oogsten. Het voordeel van vier planten in potten van 11 liter is dat je dan minder dan de gedoogde vijf wietplanten kweekt.
De keuze voor potten is natuurlijk aan jou. Maar je kunt de kweekverslagen van Dokter Groen lezen om te zien hoe een kweek met negen planten in de CNNBS G-Kit gaat. Op Mediwietsite doet Mr. Kush wekelijks verslag van zijn kweek in de compacte kweekkast met vier planten. Lees eens een paar verslagen zou ik zeggen. Ik gebruik zelf negen kleine potten om de kast zo snel mogelijk vol wiet te krijgen 😉
Aarde
Je kunt qua medium in de CNNBS kweekkast alle kanten op als je wil. Maar aangezien dit je allereerste kweek wordt zou ik je aanraden om niet meteen een hydrosysteem aan te leggen en oude vertrouwde aarde te gebruiken. Er zijn enorm veel producenten van goede aarde, maar je hebt over het algemeen de keus tussen aarde met veel (voor zo’n zes weken) en aarde met weinig (voor zo’n twee weken) meststoffen.
Het voordeel van aarde met veel meststoffen is dat je je planten dan pas in de bloeifase hoeft bij te voeden met meststoffen uit flessen. Het voordeel van een zogenaamde ‘lightmix’ aarde met weinig voeding is juist dat je zelf specifieker kunt bepalen wat je de planten aan voeding geeft. Voorbeelden van rijk bemestte aarde zijn Plagron Batmix, Mills Ultimate Soil en BAC Lava Soil. Voorbeelden van licht bemestte aarde zijn Plagron Promix en Mills Lightmix. Ook bij tuincentrums kun je goede aarde kopen, zo kweekt Dokter Groen nu al voor de tweede keer in een zelfgemaakt mengsel van compost en moestuingrond.
Plantenvoeding
Welke aarde je ook gebruikt, vroeg of laat zul je je wietplanten wat moeten bijvoeden. Ik zou het mezelf als ik jou was daarbij niet te moeilijk maken en voor een biologische voedingslijn kiezen. Je hoeft je dan niet al te druk te maken over zaken als pH-waarde en EC-waarde. Wat je absoluut wel nodig hebt is een goede biologische basis groeivoeding en een biologische basis bloeivoeding. Optioneel zijn wortelstimulators en (PK) boosters. BAC maakt een mooie biologische bloei- en groeivoeding maar ook bij Canna, Bioquant, Mills en Plagron kun je hiervoor terecht. Een goed idee is misschien om een Starterkit te kopen, daar zit alle voeding in voor je eerste en misschien ook tweede kweek.
Wietzaden
En dan is er nog maar één ding nodig en dat is natuurlijk het belangrijkste: planten. Die kun je het beste uit zaden kweken, tenzij je een goede stekken handelaar kent natuurlijk. Ik zou je aanraden om voor je eerste kweek een gefeminiseerde wietsoort te kiezen zodat je zeker weet dat er alleen vrouwelijke planten uit groeien. Ontkiemen doe je trouwens zo.
Verder zijn indica wietsoorten en indica dominante wietsoorten wat makkelijker te kweken dan sativa’s en sativa dominante wietsoorten. Hier is een lijstje met vijf gemakkelijk te kweken wietsoorten voor beginners maar het hangt natuurlijk ook van je persoonlijke voorkeur af. Neem eens een kijkje in de CNNBS categorie Cannabis Soorten, ik weet zeker dat je daar wel iets leuks kunt vinden om te kweken.
-xxx- Muna
(advertentie)