- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Nog één keer: Buitenwiet 2015
Het is weer voorbij die mooie (ahum..) zomer, een zomer die bij onze buitenwiet-correspondenten zo rond maart van start ging. Op nog maar 1 plant na is al hun buitenwiet inmiddels binnen. We kijken dus nog één keer terug op een mooi buitenwietseizoen met onze buitenwietkwekers Dave, Steve en Thomas.
Omdat we er niet genoeg van kunnen krijgen, hebben we onze buitenwiet-correspondenten van 2015 gevraagd om nog een keer terug te blikken en hun favoriete buitenwietfoto’s te selecteren. Dave stuurde ons daarbij op de valreep ook nog een allerlaatste update van zijn eigen Dutch Charlottekes. Bedankt jongens, dankzij jullie kunnen we op een geslaagd seizoen terugkijken! Kijken jullie mee?
Steve: De updates maakten mijn kweek beter.
Het seizoen 2015 was er voor mij een met ups en downs, maar een kweek waarin ik ontzettend veel heb geleerd. Kweekte ik voorheen nog op aarde met middelmatige resultaten, dit jaar heb ik op de kokos resultaten gehaald waar ik alleen maar van kon dromen! Als gouden tip zou ik jullie mee willen geven dat een goede pH- en EC-meter echt wel hun geld waard zijn. En als je een beetje goed zoekt (ebay) zijn ze ook helemaal niet zo duur. De mooiste planten vond ik zelf de Auto Frisian Dew en natuurlijk mijn Kali Mist, je ziet ze hierboven.
Ik heb mijn verslagen en alle foto’s met veel plezier gemaakt, en ik durf wel te zeggen dat mijn kweek dankzij de updates beter is geworden dan wat ik had gehoopt. Het besef dat meerdere mensen meekeken haalde het beste in mij naar boven. Ik hoop dat ik ook andere lezers enthousiast heb kunnen maken om zelf je eigen wietje te kweken. Zoals jullie hebben kunnen zien, kun je met een beetje goede voorbereiding en planning ook in ons soms koude en natte kikkerlandje prima Nederwiede wiede wiet kweken 😉 Tot volgend jaar! Steve
Thomas: Het was een goed buitenwietjaar!
Durban Poison
Het seizoen begon best spannend met 2 nieuwe soorten om mee te experimenteren. Al snel begonnen de zaden te kiemen en de planten te groeien. En ze bleven maar groeien en groeien en groeien, je snapt waarschijnlijk wel al wat ik bedoel; het was een goed buitenwietjaar! Ik had grote robuuste soorten die echt gemaakt zijn voor de lage landen met een zeer betamelijke oogst! ik mag niet klagen 😉 Een dikke groene duim voor Dutch Passion!
Daarnaast viel het weer ook best nog wel mee, er had wel wat meer zon mogen zijn en wat minder regen, maar met wensen komen we niet ver. We moesten het doen met wat we kregen. Grote problemen met de planten of ziektes heb ik niet gehad, enkel op het einde die verdomde budrot die jammer genoeg toesloeg. Graag had ik de planten toch nog en week of misschien zelf 2 weken langer laten staan.
De Early Skunk staat nog steeds in de tuin en ook daar vind ik soms al een plekje budrot. Het vochtige weer ’s nachts (dauw) en de lage temperaturen overdag, zorgen ervoor dat het water dat in de knoppen sijpelt niet kan verdampen waardoor het een broedhaard word voor budrot. Ik ga echter het weer toch nog een weekje proberen af te wachten in de hoop op net wat dichtere knoppen en grotere oogst. Een allerlaatste update vanuit het kleine Belgenland houden jullie daarover nog tegoed. Bedankt voor het fijne kweekseizoen en een happy harvestparty! Thomas
Dave: Ik vond het prachtig om mijn eerste outdoor kweek van onze zaden met jullie te delen.
Ik ben net terug van een lange vakantie in Frankrijk en Spanje en mijn planten hadden voor mijn vertrek wat last gekregen van meeldauw. Daardoor heb ik 2 Dutch Charlottes vroegtijdig gesnoeid aangezien ik de behandeling met zuiveringszout niet kon doorzetten. Ik wist dat er een behoorlijke besmetting op zou zitten als ik terugkwam van vakantie. Gelukkig heb ik in ieder geval 2 plantjes bewaard. Heb de behandeling met zuiveringszout hervat en zal haar een paar dagen voor het oogsten nog goed douchen om zoveel mogelijk sporen van de meeldauw van het plantmateriaal te spoelen. Na het drogen zal ik ze met mijn digitale microscoop bekijken en fotograferen.
Deze plantjes zijn helaas niet geschikt om medicijnen van te maken die ik aan zieke kinderen kan geven. Ik ga ze echter wel laten testen om zo een lijn in de genen te kunnen ontdekken. Gelukkig heb ik van iemand prachtige feedback foto’s gekregen die alle 3 de pheno’s heeft staan in haar tuin, deze foto geeft prachtig de verschillende fenotypes weer.
Helaas had ik er zelf geen mannetje tussen. Dus kan jullie geen kruisbestuiving en ontwikkeling van zaden laten zien. Maar ik zal zoals eerder al heb beloofd: volgend seizoen geef ik nog een keer Dutch Charlottes zaden weg via RollingStoned. Ik vond het prachtig om mijn eerste outdoor kweek van onze zaden met jullie te delen. Ik heb een aantal prachtige soortjes geproefd en verzorgd dit jaar.
Geniet van jullie oogst, en mochten jullie een plantje of plantmateriaal teveel hebben, denk er dan eens aan om daar een patiënt in nood mee te helpen. Tot volgend jaar op Cannabis Bevrijdingsdag! Dave
(advertentie)