- Buitenwietseizoen 2024 met Gefjon Grow: de nabeschouwing
- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
Nutteloos-interessant wietweetje • Blower loopt anders
Volgens een onderzoek van wetenschappers van de University of South Australia beïnvloedt het roken van cannabis de manier waarop je loopt. Wietconsumenten gebruiken namelijk minder hun schouders maar weer meer hun ellebogen. Geen idee wat we hier in godsnaam mee moeten, maar vastgelegd voor het nageslacht is het.
Schommelende knieën
Behalve een subtiele verandering in de manier waarop de schouders en/of ellebogen bewegen tijdens het lopen, is er nog een dingetje anders in de motoriek van blowers: ze ‘schommelen’ makkelijker met hun knieën.
Al deze belangwekkende zaken zijn dus aan de oppervlakte gekomen tijdens een pilot project aan University of South Australia. Hun onderzoek met de titel ‘History of cannabis use is associated with altered gait‘ werd in september 2017 zowaar officieel gepubliceerd in het vakblad Drug and Alcohol Dependence.
Kleine zo niet minuscule verschillen
Een verklaring voor het fenomeen hebben de Australiërs (nog) niet. De verschillen die aan het licht kwamen zijn overigens ook klein en traden op bij mensen die ‘een kleine of gemiddelde hoeveelheid wiet rookten’.
Maar bij sommige participanten waren de veranderingen zo minuscuul dat zelfs een specialist ze niet kon onderscheiden. Er zijn 44 mensen onderzocht, gelijk verdeeld in 2 groepen van 24, waarvan er eentje bestond uit ons soort mensen ofwel de bijzonder verstandige groep van cannabis consumenten.
Meer onderzoek, ja echt waar
Het evenwicht en de neurologische bewegingsfactoren werden niet beïnvloed door de rookgewoonten. ‘De resultaten suggereren dat de geschiedenis van cannabisgebruik geassocieerd wordt met langdurige veranderingen in de manier van lopen, maar de omvang van de verandering is niet klinisch detecteerbaar’, schrijven de Australiërs.
En geloof het of niet: ‘Verder onderzoek is gevraagd om te onderzoeken of de subtiele verandering die bij deze populatie is waargenomen sterker wordt naarmate de leeftijd en het cannabisgebruik toenemen.’
Wij kunnen alvast nauwelijks wachten tot we hier nog veel meer over gaan horen…