- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Petitie – ‘DEA stop met liegen over cannabis!’
Wellicht ook een prima idee voor Nederland en België: een burgerpetitie starten waarin de overheidsdiensten worden gemaand op te houden met liegen over (medicinale) cannabis. In de VS is zo’n initiatief om de DEA bij zinnen te brengen – let wel; de wet daar stelt dat het verspreiden van foute informatie illegaal is – al bijna 100.000 keer ondertekend.
War on drugs nog populair bij DEA
De war on drugs wankelt dan wel op zijn laatste benen in de Verenigde Staten en het volk is in zeer ruime mate voor legalisering van zowel medicinale als recreatieve cannabis, dat wil niet zeggen dat de beruchte Drug Enforcement Agency (DEA) accepteert dat de strijd verloren is. Integendeel, vanuit die overheidsdienst komen nog immer de meest groteske leugens over wiet. En dat zijn een heleboel burgers nu spuugzat, vandaar dat ze via de website Change.org een petitie zijn gestart: ‘President Obama: Make the DEA tell the truth about marijuana’.
Een prima plan natuurlijk en vergeet niet dat in de VS – in tegenstelling tot de Lagen Landen – de invloed van zulke burgerinitiatieven verreikend kan zijn. Immers, het is ook dankzij precies zulke burgerinitiatieven dat er in 28 staten inmiddels legale mediwiet is en in 9 staten legale recreatieve wiet! De oproep aan de federale overheid om op te houden met het verspreiden van onwaarheden over cannabis is op het moment van schrijven al door 90.878 Amerikanen ondertekend.Politiek gebruikt verkeerde informatie
Wat stelt deze petitie nu precies? ‘Veel mensen weten niet dat het illegaal is voor federale agentschappen om incorrecte informatie te verspreiden’, trappen de initiatiefnemers af. ‘Maar wanneer het om medicinale cannabis gaat doet de DEA dit al jarenlang, en politici gebruiken deze misinformatie om hun verzet tegen medicinale cannabiswetten te rechtvaardigen.’
‘Federale en regionale wettenmakers gebruiken DEA informatie over cannabis om te beslissen over hun standpunten ten aanzien van de legalisering van medicinale cannabis. Dat is de reden waarom we voortdurend politici zien die de DEA claims over gateway theory gebruiken (dat je via wiet automatisch aan de harddrugs raakt, red), evenals de zogenaamde langetermijn hersenschade en psychoses, om hun steun aan mediwiet te onthouden.’
Patiënten lijden onder DEA wietleugens
Vervolgens maken de petitie-opstellers, Americans for Safe Access (ASA), duidelijk dat de leugens van de DEA leiden tot ‘real impact’ op patiënten en hun families. Daarbij geven ze het voorbeeld van Christine, die een niet-opereerbare hersentumor heeft en daardoor constant pijn heeft en misselijk is, maar omdat ze toevallig in de staat Utah woont geen gebruik mag maken van het enige medicijn dat haar leven kan verbeteren: cannabis.
En die schrijnende oneerlijkheid pikt de patiëntenvereniging ASA dus niet meer, vandaar dat ze afgelopen week deze petitie indienden bij het Ministerie van Justitie met de eis dat hun DEA onmiddellijk de misinformatie over cannabis corrigeert!
In totaal heeft ASA liefst 25 concrete gevallen weten te vinden waarin de DEA op haar website aantoonbaar liegt over (medicinale) cannabis.
Obama kan DEA terugfluiten
De petitie besluit met de krachtige woorden: ‘Door de DEA te dwingen deze valse informatie te herstellen, kunnen medicinale cannabis patiënten de mogelijkheid krijgen om ondubbelzinnig te zeggen: “Dat is niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten, en de DEA heeft dat ook toegegeven”. En als er maar genoeg mensen de petitie tekenen heeft president Obama in zijn laatste dagen de fijne taak om de DEA terecht te wijzen…
Kortom, een geweldig plan. Wellicht moeten we dat hier ter lande ook eens doen, want ook in Nederland en België liegen de politie, justitie en politiek er nog steeds volop op los als het over (medicinale) cannabis gaat!