- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Petitie voor Johan van Laarhoven in Tweede Kamer
TV-presentator Filemon Wesselink en Frans van Laarhoven boden dinsdag in de Tweede Kamer 23.000 handtekeningen aan. Ze staan onder de ‘Justice for Johan’ petitie, die vraagt om uitlevering van de in Thailand gevangen ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven en een eerlijk, nieuw proces hier in Nederland. Ook Pauw, RTL Boulevard en Hart van Nederland besteedden aandacht aan de zaak!
103 jaar gevangenisstraf
De afgelopen tijd is er in de vaderlandse coffeeshops, op Cannabis Bevrijdingsdag en op diverse plekken op het internet een handtekeningenactie gevoerd om de in Thailand veroordeelde oud-coffeeshop exploitant Johan van Laarhoven en zijn Thaise vrouw naar Nederland te halen. Zoals jullie wel weten is de gepensioneerde Brabander daar tot 103 jaar cel veroordeeld wegens het witwassen van drugsgeld en kreeg zijn echtgenote Tukta 12 jaar gevangenisstraf. Dat het om legaal geld gaat dat Johan verdiend heeft met zijn 4 gedoogde coffeeshops in Tilburg en Den Bosch doet voor de Thai niet ter zake helaas…
Regering laat Johan barsten
Goed, de petitie leverde uiteindelijk 23.000 handtekeningen op en die werden dinsdag in de Tweede Kamer aangeboden aan D66 parlementariër Vera Bergkamp en haar SP-collega Michiel van Nispen, die zich al langer druk maken om het (nood)lot van Johan van Laarhoven en de zeer twijfelachtige rol van justitie in Nederland hierin. Want het was naar aanleiding van een ‘informerende brief’ van het OM hier dat de Thai Johan überhaupt oppakten, in de cel gooiden en tot 103 jaar veroordeelden.
Of het aanbieden van de handtekeningen enig verschil zal maken voor Johan en zijn vrouw mag ten zeerste worden betwijfeld, want vanuit het kabinet wordt er bijzonder onverschillig gereageerd op de vragen van Kamerleden over de gang van zaken.
Aandacht op televisie
Zo liet minister van Justitie Ard van der Steur (VVD) eerder al weten dat hij niet van plan is om iets te gaan doen voor de gevangen Nederlander. En ook Bert Koenders (PvdA), de minister van Buitenlandse Zaken bemoeit zich niet met de zaak, zo blijkt uit de antwoorden die hij dinsdag naar de Tweede Kamer stuurde. ‘Zolang de rechtsgang in Thailand nog niet geheel is doorlopen, kan nog geen sprake zijn van eventuele overbrenging naar Nederland.’
Ondertussen maakt de familie Van Laarhoven zich steeds meer zorgen over de gezondheid van Johan, die met 50 mensen in een smerige cel van 40 vierkante meter wegkwijnt, al ruim twee jaar inmiddels. Op de dag dat de handtekeningen werden aangeboden kwam de zaak gelukkig wel weer volop in de media, o.a. bij RTL Boulevard, Hart van Nederland en de late night talkshow Pauw…