(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

High worden door de maag is veel gezonder dan wiet roken en erg lekker bovendien. Bijvoorbeeld met deze knetterstonede cannabis borrelnootjes, weer eens wat anders dan een spacecake. Schotel ze aan je gasten voor en ze gaan nooit meer weg!

Voor dit recept heb je cannabis basisolie nodig. Foto: Eskymaks, Shutterstock.com

Voor dit recept heb je cannabis basisolie nodig. Foto: Eskymaks, Shutterstock.com

Om deze cannabis borrelnootjes te maken heb je zoals meestal wanneer je met cannabis gaat koken een basisolie nodig waar cannabis in verwerkt zit. Als je dat op voorraad hebt is koken met cannabis voortaan een eitje, je kunt het zo’n beetje door alle denkbare gerechten heen mengen dus het loont de moeite om eens een voorraadje te maken.

Cannabis basisolie

Voor de cannabis basisolie heb je ongeveer een halve liter olijfolie nodig en 10 gram gemalen wiet (of 20 gram knipafval). Doe de olijfolie in een pan en verhit het tot je de aroma’s van de olie begint te ruiken. Meng langzaam de gemalen wiet er doorheen en laat het ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje staan. Blijf af en toe in het mengsel roeren. Als het hierna afgekoeld is kun je de wiet met een fijne keukenzeef uit de olie zeven en ben je klaar. Je kunt de cannabis basisolie ongeveer twee maanden in de koelkast bewaren.

Lekker nootjes! Foto: digieye, Shutterstock.com

Lekkere stonede nootjes! Foto: digieye, Shutterstock.com

Cannabis borrelnootjes

Hehe, nu de basisolie klaar is kun je aan de borrelnootjes gaan werken. Je hebt nodig:

  • 1 eiwit
  • 125 gram pecannoten
  • 60 gram amandelen
  • 60 gram walnoten
  • 60 gram cashewnoten
  • 3,5 eetlepels cannabis basisolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel chilipoeder
  • een snufje gemalen piment
  • een snufje kaneelpoeder
  • een snufje cayennepeper
  • een snufje gemberpoeder

 

Dit zijn de officiële ingrediënten van deze cannabis borrelnootjes maar je kunt het jezelf natuurlijk ook gemakkelijker maken en gewoon een grote zak gemengde noten kopen. We gaan verder: verwarm de oven voor op 150 graden en klop het eiwit in een grote kom op tot het schuim wordt. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng het allemaal even goed door elkaar. Verdeel het noten mengsel nu over een bakplaat op een stuk bakpapier. Bak het in de voorverwarmde oven tot de nootjes donker kleuren en je ze gaat ruiken, maar roer het iedere 10 minuten even door elkaar. Het bakken duurt ongeveer 30 tot 35 minuten. Eenmaal afgekoeld zijn de nootjes heerlijk knapperig en lekker pittig en zoet tegelijk!

(advertentie)