- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Politie ript hoogbejaarde mediwietpatiënt Paul
De politie in de Amerikaanse staat Massachusetts heeft de bevolking gered van een enorm gevaar. De 81-jarige mediwietpatïent Paul Jackson kweekte namelijk maar wat wietplantjes op zijn terrein. Vier plantjes zelfs, dat is toch schandalig?!
Niemand die dat vindt, denken wij. Nou ja, de staatspolitie van Massachusetts blijkbaar. Zij bestormden, samen met de National Guard (reserve-eenheden van het Amerikaanse leger) en DEA-agenten (anti-drugspolitie), het terrein van de 81-jarige Paul Jackson. Voor de goede orde: ze hadden geen toestemming om daar te komen. Desalniettemin dreven ze hem in het nauw in de achtertuin en haalden zijn tuin overhoop.
Prachtige plant
Zullen de mensen daar blij zijn dat hun belastinggeld wordt verspild aan een oude man z’n medicijn afpakken? Joost mag het weten. Jackson is een ervaren tuinier die verschillende prijzen heeft gewonnen. Hij kweekte al langere tijd wiet vanwege zijn eigen kanker en vanwege die van zijn (inmiddels overleden) vrouw Mary. Dat werkte een stuk beter dan morfine en chemotherapie. Hij verwijst naar een artikel dat in februari 2013 over zijn vrouw was geschreven. “Ik zag toen nooit pijn bij haar. Ze at en ze was gelukkig totdat ze stierf. Je had er bij moeten zijn om het te geloven. Mensen begrijpen het gewoon niet. Het is een prachtige plant die echt werkt.”Buiten = beter
Het schandalige is nog wel dat wat Jackson doet eigenlijk al drie jaar legaal is in Massachusetts. Sinds januari 2013 mogen mediwietpatiënten een voorraad wiet kweken voor 60 dagen en van maximaal 283 gram. Die voorraad mag ook in andere vormen zijn, zoals wietolie, edibles etc. Volgens de wet is er geen maximum aantal planten, je moet alleen zorgen dat het in dichte, gesloten omgeving groeit. Maar ja, dan moet je tonnen geld uitgeven aan lampen en andere ingewikkelde uitrusting, om nog maar te zwijgen over de energiekosten. Daarom is de zon voor een kweker als Jackson die niet veel nodig heeft een goedkoper alternatief.
Tegenstrijdige verhalen
Ondertussen wast de staatspolitie zijn handen in onschuld. “Wij waren het niet”, zegt agent Tom Ryans. Terwijl een woordvoerder juist zei dat de operatie wél hun idee was. NORML-woordvoerder Bill Downing noemt de operatie ‘belachelijk’. “Hoeveel schoolboeken of schoollunches had je met dit geld wel niet kunnen betalen in plaats van het te verspillen aan onschuldige wietkwekers?”