(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het oprollen van een wietkwekerij is voor de politie doorgaans een koud kunstje. Letterlijk, want door iemand van zijn planten af te helpen wordt diegene ook vaak in de kou gezet omdat ie zijn (huur)huis uit moet. Maar zie; in Tilburg ontmantelde de politie vrijdag een wiethok in een huis dat zo’n zootje was dat de agenten uit medelijden ook de kweker van dienst besloten te helpen!

Tilburg, de stad van 800 miljoen (not)

Over naar Tilburg, een Brabantse stad waarover in 2014 door onze tegenstanders de leugen werd verspreid dat er alleen al hier voor 800 miljoen euro wiet zou worden gekweekt per jaar. Je reinste quatsch natuurlijk, maar het verhaal ging jarenlang door de mainstream media en werd klakkeloos als ‘feit’ gepresenteerd. Net zoiets als die exportfabel dus, waarin zonder enig bewijs altijd wordt gesteld dat van alle wiet die hier geteeld wordt minimaal 80 procent bestemd zou zij voor de export.

LEES OOK:  Rapport wiet Tilburg = BULLSHIT

Nou ja, aangezien de schrijver van dit artikel zelf jarenlang in Tilburg heeft gewoond, kunnen we wel zeggen dat het edele vak van cannabisplantjes laten groeien en bloeien er populair is. Maar het geval van afgelopen vrijdag is toch in een ander opzicht bijzonder te noemen: vanwege de enorme troep!

212 wietplanten, altijd gevaarlijk…

Niet het wiethok van de bewoner van een huis aan de Geesterenstraat in de enorme Tilburgse wijk Reeshof, maar het huis eromheen bleek een zootje. Planten first, zal de gast misschien hebben gedacht, gezien deze foto’s op het Instagram-account van de wijkagenten die voor de bust tekenden. Kijk maar, hier is weinig mis mee toch?

De wijkagenten Maykel, Joost, Mandy en Timothy echter, vonden de plantage met 212 wietplanten ook drie keer niks. ‘De kwekerij was dusdanig slecht aangelegd, dat er brandgevaar was voor omwonenden’, schrijven ze op Instagram. Even verderop weten ze zelfs zeker dat JIJ ook gevaar loopt bij iedere hennepkwekerij en wordt JIJ dus opgeroepen om ALTIJD vermoedens over buurtgenoten anoniem door te bellen, inclusief uitroepteken.

Laten we nog even naar de Tilburgse plantjes kijken anders, of die echt zo’n linke soep zijn:

Hulp voor de bewoner

Wij kunnen er zo geen keiharde gevaar-conclusies aan verbinden, op basis van de plantenfoto’s. Ook niet als we lezen dat de stroom voor de lampen en zo gejat werd (dat is meer standaard dan uitzondering tenslotte).

Maar het is dan ook de vijfde foto van de wijkagenten in Tilburg waardoor we toch denken dat deze wietteler misschien nog geluk heeft gehad met de politie-inval in zijn huis. En waarom we snappen dat de politie spreekt over een ‘vervuilde woning’. Iets waarover de agenten zich zorgen maakten, schrijven ze, en de reden waarom ze hulp zochten voor de bewoner.

En als je de foto ziet, begrijp je het helemaal: want wie heeft er nou op 16 april nog steeds een kerstboom staan?!

(advertentie)