- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Politie ziet ‘wietkwekerij’ en sloopt milieu-kunstproject
Dat het niet alleen de Nederlandse politie is die er een potje van maakt, blijkt uit dit relaas uit Lyon. Daar had een groep kunstenaars ter ere van de Lyon Architecture Biennial een stuk verlaten grond beplant met o.a. hennep, maar de lokale dienders zagen er een wietplantage in en sloopten de complete handel!
Landbouw expositie
Ook in Frankrijk heeft de politie alle tijd van de wereld om zich bezig te houden met alles wat naar wiet riekt. Maar in dit geval is er zelfs geen sprake van wiet. In het kader van de gerenommeerde landbouwtentoonstelling Lyon Architecture Biennial had een groep kunstenaars namelijk een ‘agricultural eco-systeem’ gemaakt van een desolaat stuk grond van 4000 vierkante meter.
Onder de naam ‘Waiting Area’ hadden de milieubewuste kunstenaars de lap grond ingezaaid met gerst, vlas en… hennep. Inderdaad allemaal uitstekende gewassen om van niks nog wat te maken, nietwaar?
Industrieel niemandsland
Helaas snapte de lokale politie geen jota van het levende kunstwerk, dat eigenlijk dit weekend de locatie had moeten zijn voor het slotfeest van de landbouwexpositie in Lyon. De dienders dachten namelijk dat ze met een wietplantage van doen hadden op het verlaten stuk industrieterrein en vernielden een groot deel van het werk van de artiesten, zo bericht de krant Le Progrès.
Extra jammer omdat dit industriële wasteland in het Confluence district van Lyon het decor vormt voor Europa’s grootste vernieuwingsproject…
Levende kunstwerk
De politieagenten – die niks afwisten van de kunstinstallatie – zagen de hennep voor wiet aan en snoeiden de hele handel zonder verder na te denken. Balen dus voor kunstenaar Thierry Boutonnier en de landbouwtechnische firma Fabriques Architectures Paysages die zo hard gewerkt hadden. Met hun levende kunstwerk wilden ze juist ’tijdelijk een plek reactiveren die in de toekomst een diepgaande verandering ondergaat maar vandaag de dag slapend is’.
De gerst, vlas en hennep werd gemaaid en geoogst gedurende het festival en moest het decor vormen voor een ‘plattelandsbal’ afgelopen zaterdag. Ondanks de vernieling ging het slotfeest gelukkig wel door, maar of de politieagenten er ook welkom waren wagen we te betwijfelen…
(advertentie)