- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Politiegeld over de balk voor wietkwekerij Barneveld
Barnevelders werden al weken geteisterd door een wietlucht die met vlagen in het dorp te ruiken was. Ze kunnen dankzij twee vluchten met een politie helikopter, een meting op het stroomnet en meerdere huiszoekingen, weer met een gerust hart de frisse lucht van hun pluimvee opsnuiven. Kosten noch moeite werden gespaard.
Je vraagt je bij het lezen van dit soort berichten soms af of de politie haar prioriteiten wel op een rijtje heeft. Om een kleine kwekerij in Barneveld te vinden zette de politie werkelijk alles in, van politie helikopters tot specialisten die metingen op het stroomnet doen tot het doorzoeken van meerdere woningen. En voor wat? Om te voorkomen dat 140 vredelievende wietplanten in de (nota bene door dezelfde werkgever als van de politie) vergunde en dus volstrekt legale coffeeshop terecht komen?
Klachten over wietlucht
Klachten over wietlucht waren de aanleiding voor de politie om hun grootscheepse speurtocht te starten. Want ja, het zal je maar gebeuren dat je ineens een vleugje wietlucht ruikt. Dat kan natuurlijk niet en dat begreep de Barneveldse politie maar al te goed. Tijd voor actie!
Twee helikoptervluchten: 24.000 euro
Het kostte de politie weken om de verderfelijke wietkwekerij op te kunnen sporen, zo vertelde hulpofficier van justitie Sven van den Berg aan de Barneveldse krant. Tot twee maal toe moest er een politie helikopter aan te pas komen om met warmtebeeld camera’s boven de plaats waar de wietlucht hing, te filmen. Dat leverde helaas nóg niet de gewenste resultaten op, zodat er een meting op het stroomnet moest worden gedaan.
Maar ook na de stroommeting kon nog niet worden vastgesteld waar de wietplanten precies moesten staan. Jammer voor de politie van Barneveld, maar nog treuriger voor de belastingbetaler, want één vlucht met een politie helikopter kost de gemeenschap een slordige 12.000 euro. Vermenigvuldig dat met twee en tel daar de meting op het stroomnet en alle manuren bij op en je komt toch zeker op een bedrag van 30.000 euro, als het niet veel meer is. En nog steeds geen hennepkwekerij gevonden, zoals de politie ze graag noemt.
Huiszoekingen
Maar goed, wie a zegt moet ook b zeggen. Dus de spannende speurtocht werd doorgezet, die vermaledijde wietplanten moesten en zouden gevonden worden. Ouderwets veldwerk moest de kwekerij uiteindelijk aan het licht brengen. Omdat de politie de exacte locatie van de wietkwekerij niet wist, besloten ze gewoon maar bij diverse panden naar binnen te gaan.
140 wietplanten
Uiteindelijk kregen de agenten een donkerbruin vermoeden dat de kwekerij zich boven in één van de winkelpanden aan de Jan van Schaffelaarstraat moest bevinden. Gelukkig werd de toestemming voor het betreden van dit pand snel verleend en kon de Barneveldse politie de zaak eindelijk sluiten. 140 Oogstrijpe wietplanten in een mooie sea of green – het moet gezegd – werden gevonden. In de kamer naast de bloeiruimte werden nog wat geoogste toppen gevonden en de stroom werd afgetapt.
Buurman: brandgevaar!
Volgens een buurman die twee huizen verderop woont was er ook nog eens brandgevaar. De buurman is trouwens geen expert op dit gebied hoor als je dat soms dacht, maar de Barneveldse krant neemt het in ieder geval graag van de buurman aan. “je moet er niet aan denken als de boel in de brand was gevlogen wat je wel vaker hoort”, vertelde de buurman aan de krant. En zo is het maar net.
Om het kostenplaatje compleet te maken, moeten we vermelden dat een gespecialiseerd bedrijf tot na middernacht de tijd heeft genomen om de wietkwekerij te ruimen. Goed, een lucht die vrij is van vlagen wietgeur mag wat kosten. Overigens is de politie nog steeds op zoek naar de kweker in kwestie.