- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Raad het cannabisproduct
Omdat cannabis en mensen al eeuwen met elkaar in een soort symbiose leven, is er geen plant op de wereld met een nog rijkere geschiedenis. Gek genoeg is heel veel van die geschiedenis vandaag de dag onbekend, grotendeels door het verbod erop. Om de algemene cannabiskennis weer een beetje bij te spijkeren een wekelijks te raden cannabisproduct, weet jij wat dit is?
Wat is dit?
Weet jij wat voor voorwerp je hier ziet? Zet het dan in de comments onderaan de post. Wie weet ben jij dan wel de winnaar van deze week, en krijg je eeuwige roem en respect! Volgende week leggen we uit wat het is, en schotelen we je natuurlijk weer een nieuwe vraag voor. Kun je niet wachten om te weten wat het is, neem dan snel een kijkje in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam, dat is dagelijks geopend van 10 tot 22 uur, voor meer informatie ga je naar Hashmuseum.com/nl.
Vorige week: hennepkam of hekel
Vorige week plaatsten we een detail van de foto hieronder. Het was een hennepkam, ook wel hekel genoemd. Hij werd eeuwenlang gebruikt om houtresten van hennepvezels te scheiden. Tygerlilly had het onder andere goed, zij wint de vrijkaartjes voor het Hasj Marihuana & Hemp Museum die we beloofd hadden. Maar er valt nog wel iets meer over de hekel te vertellen:
Hennep werd eeuwenlang op dezelfde manier verwerkt. Na de oogst werden de bloemen, zaden en bladeren met stokken uit het gewas geslagen. Daarna volgde een periode van ontbinding door de hennep even op het land te laten liggen of in een sloot te leggen. Dit heet ‘roten’ wat er voor zorgt dat de bastvezel los komt van de houten kern. Hierna werd de hennep gedroogd en volgden nog een paar ambachtelijke processen om de bastvezel van de kern te scheiden. Ten slotte werden de vezels door een hekel getrokken om de laatste houtresten te verwijderen. Hierna was de vezel klaar om verder te worden verwerkt.
(advertentie)