- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Schoondochter Biden shopt in dispensary met Secret Service bescherming
Melissa Cohen, schoondochter van de Amerikaanse president Biden is vorige maand in een dispensary gespot, terwijl ze werd beschermd door de U.S. Secret Service. So what, zou je denken maar de Secret Service is een landelijke organisatie en wiet is op landelijk niveau nog steeds illegaal in Amerika. Daarnaast is de president zijn verkiezingsbeloftes, om wiet te decriminaliseren en cannabis-gevangenen vrij te laten, nog steeds niet nagekomen.
The Daily Mail publiceerde een pagina vol met foto’s van een shoppende Melissa Cohen en een beveiliger van de U.S. Secret Service. De schoondochter van president Biden, en vrouw van zoon Hunter Biden kocht daarbij ook iets in dispensary 99 High Tide.
No big deal denk je nu misschien, maar het ligt toch gevoelig voor de Amerikaanse president Biden. Ten eerste is de U.S. Secret Service namelijk een landelijk gefundeerde organisatie, en wiet op landelijk niveau nog steeds illegaal in Amerika. Dat roept vragen op. Helemaal omdat Biden zijn verkiezingsbeloftes over cannabis nog steeds niet waargemaakt heeft. Hij zou cannabis landelijk decriminaliseren en mensen die nog gevangen zitten voor cannabisovertredingen vrijlaten.
Gênant
Het is niet bekend wat Cohen precies in de dispensary kocht. Het kan dus net zo goed iets legaals geweest zijn, zoals toegestane hennepproducten of iets anders zonder THC. Toch is het een gênant voorval voor de president, dat met name onder cannabisactivisten de nodige vragen oproept.
Biden heeft namelijk wel aangegeven dat hij niet vindt dat mensen voor cannabis gevangen zouden moeten zitten. Ook geeft hij zijn steun aan afzonderlijke staten om zelf het beleid te bepalen, zonder overheidsbemoeienis. Hij heeft echter geen betekenisvolle stappen gezet om wiet op federaal niveau te decriminaliseren, zoals hij wel in verkiezingstijd beloofde.
Niet genoeg
De Amerikaanse president heeft wel in april, een jaar na zijn aantreden, aan 78 mensen clementie verleend. Daarbij zaten 75 mensen met een niet gewelddadige overtreding voor drugs. Cannabisactivisten vinden dat echter niet genoeg, en verwachten meer van hun president. Liever zien ze een massaal pardon voor alle mensen die nog in Amerika gevangen zitten voor cannabis.
In dat opzicht is het volgens activisten verwerpelijk dat zijn schoondochter bescherming krijgt van de U.S. Secret Service tijdens het bezoek aan een dispensary. Wiet kopen is immers een actie waarvoor de president nog steeds duizenden mensen in Amerika gevangen laat zitten. Ondanks zijn verkiezingsbelofte om daar wat aan te doen.