- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Seedo wil met ‘automatische wietkwekerij’ Europa veroveren
De Seedo is de hipste mini-wietkweekkast ter wereld, eentje die je bovendien volledig via een app op je mobiele telefoon kan aansturen: van zaadje tot oogst! Maar men maakt ook grote, commercieële wietkwekerijen, eveneens volautomatisch. De Israëlische producent van het hebbeding opende onlangs een distributiecentrum in Rotterdam. En deze week maakte het bekend dat het gaat samenwerken met het Canadese cannabis conglomeraat Namaste Technologies. En van waaruit moet de lucratieve Europese markt bediend gaan worden? Juist: Rotterdam.
Automatisch kweekkastje voor de happy few
Je kan geen businessrapport lezen of er wordt in voorspeld dat de legale cannabismarkt er eentje van vele tientallen miljarden euro’s wordt, en snel ook. Bovendien verandert de wietmarkt in snel tempo ook van een lokaal in een internationaal gebeuren. Daarbij lopen helaas niet de Nederlanders voorop maar Amerikanen, Canadezen en Israëliërs.
Die laatste twee werken nu dus samen voor de Seedo, zeg maar de Apple Macbook Pro onder de kweekkasten. Hoewel kastje een betere benaming is, want het ding is niet veel groter dan een klein koelkastje (1 meter hoog, 60 centimeter breed), iets waar het dan ook nogal op lijkt. Kijk maar:
Samenwerking met Namaste Technologies
Tot nu toe kon je het prijzige kweekkastje alleen in de VS en Israël zelf kopen, maar omdat de legalisering wereldwijd niet meer te stoppen is, opende Seedo in mei in Rotterdam een Europees distributiecentrum. Van daaruit moeten de kweekkasten hun weg vinden naar Duitsland, Groot-Brittannië en andere landen in Europa.
Deze week maakte het Israëlische bedrijf bekend dat het een samenwerking aangaat met Namaste Technologies. Dat is een beursgenoteerd Canadees cannabis conglomeraat dat o.a. al actief is – ook hier in Europa – met vaporizers en de verkoop van (medicinale) cannabis. Namaste gaat voor Seedo de marketing en de distributie verzorgen.
Ook grote volautomatische wietkwekerijen
Maar behalve een consumenten kweekkast(je) maakt Seedo tegenwoordig ook grote, commerciële en volledig automatische wietkwekerijen. Die in containers gehuisveste technologie presenteerde men in maart van dit jaar. CNNBS schreef er toen dit artikel over: ‘Israël krijgt ’s werelds 1e automatische mega-wietkwekerij‘.
Maar de thuismarkt in Israël is natuurlijk niet overdreven groot, ook al mogen bedrijven tegenwoordig ook cannabisproducten exporteren van de regering Netanyahu. Nog mooier is als al die Europese landen waar nu of binnenkort legaal wiet wordt geteeld dat doen in zo’n Seedo container. En daarbij zijn een deal met Namaste Technologies en een distributiecentrum in ’s werelds grootste haven mooi meegenomen, dat begrijp je.
Kek maar duur hebbeding
Goed, dat is voor later. Even terug naar de Seedo voor in de huiskamer. Via een handige app op je telefoon regel je alles, écht alles. Voeding, CO2, ventilator, een steriel ecosysteem (‘geen insecten, pesticiden en geur’), full spectrum LED-verlichting, watervoorziening, droogsysteem en zelfs een full HD-camera… alles op het zaadje na zit in deze schitterend vormgegeven kweekkoelkast. En via die app kan je dus ook nog eens een specifiek groei- en bloeiprogramma voor diverse indica en sativa strains instellen.
Mocht je ruim in de knaken zitten en je bezoek willen imponeren met deze kekke kweekkast, dan kan je een volledige kit aanschaffen voor het vriendenprijsje van 2.187 euro… Met de groeten uit Rotterdam dus!
(advertentie)