(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Skunk, door alle nieuwe wietsoorten die de laatste jaren op de markt zijn gekomen zou je deze betrouwbare opbrenger bijna links laten liggen. Niet doen, want skunk heeft je veel te bieden. Een goede skunksoort is gemakkelijk te kweken en levert veel wiet op met hoge THC percentages.

Een oude zadenverpakking van Sacred Seeds, het zadenbedrijf achter de eerste Skunk

Een oude ‘skunk’ zadenverpakking van Sacred Seeds, het zadenbedrijf achter de eerste Skunk, let op het sisha-rokende stinkdier.

Sacred Skunk

Skunk is nog altijd een van de makkelijkste variëteiten voor binnenkwekers. Een skunk kweekt zich bijna vanzelf en wanneer je goede gefeminiseerde skunkzaden scoort ben je gegarandeerd van een opbrengst met veel THC. Skunk is een wietsoort die voor het eerst in de jaren ’70 aan de Amerikaanse westkust verscheen door het werk van zadenbedrijf Sacred Seeds. Genetisch was deze eerste skunkvariëteit opgebouwd uit Colombian Gold, Afghaan en Acapulco Gold welke in het gebied rond San Francisco met elkaar gekruist werden. Een van de eerste uitdagingen was om de hybride genetisch gezien zo homogeen en stabiel te krijgen dat het kon worden beschouwd als een originele nieuwe wietsoort.

Skunk naar Europa

Het duurde niet lang voor Skunk om uit te groeien tot een regelrechte cannabishit in de wereld van de zadenveredelaars. De soort had een typische penetrante geur en werd daarom naar het beroemde stinkende knaagdier vernoemd. Skunks reputatie verspreide zich snel over heel Noord-Amerika en binnen een paar maanden kregen ook de Europese zadenmakers lucht van deze bijzondere wietsoort. Sommigen van hen maakten zelfs meteen de oversteek naar de andere kant van de Atlantische Oceaan om met eigen ogen te zien of Skunk echt zo goed was als de geruchten deden geloven. En dat was het.

AutoMazar, een soort op basis van Skunk

AutoMazar, een soort op basis van Skunk.

Maar Skunk heeft meer in haar mars dan een penetrante geur, het is ook een verbazingwekkende betrouwbare wietsoort die je een energieke boost geeft en een fantastische high die angsten als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Ze staat bekend om de eetlust op te wekken en slaap te bevorderen. De intense ontspanning heeft Skunk populair gemaakt onder medicinale gebruikers over de hele wereld. Recreatieve blowers genieten van de unieke kwaliteiten van Skunk, een snel opkomende high die gevolgd wordt door een krachtig ontspannen gevoel in het lichaam. De effecten van Skunk zijn moeilijk te verslaan en veel thuiskwekers hebben dan ook een pakje gefeminiseerde Skunkzaden op voorraad en bewaren de wiet zelf voor speciale gelegenheden.

Skunk #11, met toppen die dik genoeg zijn om je achter te verschuilen.

Skunk #11, met toppen die dik genoeg zijn om je achter te verschuilen.

101 Skunksoorten

Skunk was een van de eerste soorten die een universeel respect onder zadenmakers genoot. Toen de genetica eenmaal voet op Europese grond zette, zorgde het voor een intensieve veredelingsprogramma’s bij de eerste Nederlandse zadenbanken. Onder andere Dutch Passion begon met de soort te kweken en heeft de genetica uiteindelijk verder verbeterd. Hierdoor is er tegenwoordig een keur aan Skunksoorten te koop en kun je van de klassieker ook autoflower soorten als AutoEuforia krijgen. Ook zijn er vele uitgesproken Skunk variëteiten zoals de fruitige Orange Bud en de meer klassieke Skunksoorten zoals Skunk #1, Skunk #11 en Ultra Skunk. Natuurlijk heb je ook wat exclusievere Skunk zoals Euforia die je een unieke euforische high bezorgen.

Nog steeds aan top

Er zijn twee hoofdredenen te bedenken waarom Skunk na al die jaren nog steeds zo populair is onder kwekers. Ten eerste is de potentie van Skunk altijd hoog, een van de redenen waarom mensen überhaupt zelf wiet kweken. Als thuiskweker wil je cyclus na cyclus immers steeds weer dezelfde topkwaliteit, en Skunk is een wietsoort die je daarin nooit teleur zal stellen. De tweede reden waarom mensen graag een Skunkplant in hun kweekruimte zien, is het ultieme kweekgemak. Zelfs wie voor het eerst wiet gaat kweken haalt met Skunk doorgaans uitstekende resultaten. Er zijn geen speciale vaardigheden of kweektechnieken vereist om met Skunk een goede oogst binnen te halen.

Helaas wordt er ook veel nepskunk verkocht. Skunk is een soort synoniem geworden voor sterke wiet en de naam wordt dan ook te pas en te onpas aan wietsoorten toegeschreven. Wanneer je een Skunk wil kweken, ga dan op zoek naar goede zaden van een veredelaar die je vertrouwd. Als thuiskweker heb je niet veel zaden nodig dus geen reden om daarbij op de kleintjes te letten.

Dit is een vertaald artikel over Skunk dat eerder verscheen op het blog van Dutch Passion.
(advertentie)