- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Studenten: 2 zetels met spacecake
De politieke partij Student & Stad behaalde in Groningen tijdens de gemeenteraads-verkiezingen 2 zetels. Fantastisch resultaat natuurlijk en dat vieren de hard lerende bollebozen door op hun site een fijn recept voor… chocolade spacecake te zetten!
Op de website van de Groninger Studentenkrant prijkte de dag na de prachtige verkiezingsoverwinning van de studentenpartij de bijzonder fascinerende kop: ‘Orale Bevrediging: Tripple chocolate baked cheesecake met wiet’.
Een mooie manier om de successen te vieren dus, onze welgemeende felicitaties en complimenten. De site schrijft: “De Romeinen voerden hun gasten duizenden jaren geleden al hennepkoekjes om de algehele vrolijkheid tijdens een diner te verhogen. Anno 2014 volstaat een simpel koekje niet meer als je je gasten wil imponeren, de behoefte aan vrolijkheid blijft. Met dit recept voor tripple chocolate baked cheesecake kan je lekker spacen op culinair verantwoorde wijze.”
Zelf ook spacecake bakken?
Geen woord Chinees bij. Elk excuus om stoned te worden keuren wij goed. En lezers van RollingStoned willen natuurlijk best het politieke succes van de studenten in het Noorden meevieren, nietwaar? En omdat het internet is, jatten we gewoon hun hele recept, das wel zo makkelijk. Komt ie dan stelletje koekenbakkers:
De basis: wietboter
Dit heb je nodig: 100 gram ongezouten roomboter + 0.5 – 1 gram wiet per persoon
Zo maak je het: Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de wiet zo fijn mogelijk. Voeg de wiet toe aan de boter en laat dit een uurtje pruttelen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog is, de boter mag niet verkleuren. Giet het mengsel door een theezeefje om eventuele stukjes eruit te halen. Gebruik het direct in je beslag of giet het in een vormpje en laat het in de koelkast weer stollen voor later gebruik.
Tip: Je kan de wietboter in alle gerechten gebruiken waarin boter wordt verwerkt, of het gewoon lekker op je bammetje met kaas smeren.
Tripple chocolate baked cheesecake
Dit heb je nodig:
- 250 gram koekjes naar keuze
- 100 gram roomboter
- 250 gram monchou kaas
- 100 gram suiker
- 3 eieren
- 350 gram pure chocola
- 375 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 75 gram melkchocolade
- 50 gram witte chocolade
- Een keukenmachine/mixer/garde
- Een springvorm van 24 cm doorsnee
Zo maak je hem:
Verwarm de oven voor op 160 graden
Bodem
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (bij gebrek hieraan kan je de koekjes tussen een schone theedoek fijn stampen met een hamer of deegroller). Voeg 60 gram van de gesmolten wietboter toe aan de koekkruimels en roer deze goed door, druk deze vervolgens stevig aan op de bodem van de taartvorm.
Cheesecake
Doe de monchou in de keukenmachine en voeg de suiker toe terwijl deze op gemiddelde snelheid draait, totdat het een glad mengsel is. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Smelt de pure chocolade au bain marie of op een laag wattage in de magnetron en voeg deze, samen met 250 milliliter slagroom en de resterende 40 gram wietboter, toe.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap de zwarte korreltjes eruit en voeg deze aan het mengsel toe. Laat het mengsel een half uur in de koelkast staan rusten. Giet het mengsel in de taartvorm en bak deze 60 minuten op 160 graden.
De topping
Smelt de melkchocolade au bain marie of in de magnetron en roer er 125 milliliter slagroom door. Giet het mengsel over de (grotendeels) afgekoelde taart en zorg dat de hele bovenkant bedekt is. Smelt de witte chocola au bain marie of in de magnetron en stop deze in een klein spuitzakje of vouw zelf een spuitzakje van bakpapier. Maak met de witte chocola cirkels in de melkchocolade topping. Trek met een satéprikker/stokje/achterkant van een lepel strepen van de buitenkant van de taart naar binnen.
(advertentie)