(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Met droogijs kun je heel snel hasj (kief) maken. Wat veel mensen echter niet weten is dat droogijs vervuild is met een vettig middel dat ervoor zorgt dat de klonten niet aan elkaar vriezen. Dit komt dus ook op je kief terecht. Gelukkig kun je ook supersnel hasj maken zonder droogijs.

Mocht je de beschikking hebben over een stuk droogijs, laat dan eens een klontje smelten op een spiegel en kijk wat er achterblijft. Wat je ziet is een toegevoegd vet dat ervoor zorgt dat klonten droogijs niet aan elkaar vast vriezen. Dat vet komt dus ook in je kief terecht wanneer je dat met droogijs maakt. Bovendien is het droogijs zó koud dat er veel plantenresten in de kief terecht komen. De kief wordt er groen en niet heel erg lekker van.

Met droogijs kun je heel snel hasj maken maar droogijs is wel vervuild met vet dat voorkomt dat ijsklonten aan elkaar vast vriezen.

 

De methode waarbij je hasj maakt door het in een emmer met daarover een zeefdoek te schudden, is echter wél een supersnelle mannier van hasj maken. En die kun je dus ook gebruiken om hasj te maken zónder droogijs, hier volgt het alternatief voor supersnelle hasj zonder droogijs.

Supersnelle hasj hack

Neem een bubble bag (ice-o-lator zak) met een micron maat van rond de 160. Je kunt ook een emmer gebruiken met daaroverheen een 160 micron bubble bag, zolang je er maar mee kunt schudden. Vul die met ongeveer 30 gram wiet of knipafval. Zorg ervoor dat de wiet kurkdroog is en eventueel bevroren, zodat trichomen makkelijk loslaten.

Voeg nu een handvol (een stuk of 12) stuivers toe en schud de zak boven een groot glad oppervlak zoals een schone tafel. Schud rustig een minuut of vijf tot tien en let goed op de kleur van de kief die eraf komt. Zolang de kief een mooie goudgele kleur heeft ga je door met schudden. Wanneer de kleur groen wordt stop je met schudden en ben je klaar.

Hasj die je op deze manier maakt, wordt dry sift genoemd. Foto: pancakenap420, Shutterstock

 

De kief kun je zo roken of tot een stuk hasj persen. Het is ook een uitstekende bron voor rosin. Het overgebleven plantmateriaal kun je nog gebruiken om bijvoorbeeld wietolie, wietmelk of wietboter mee te maken. Gooi het in ieder geval niet weg, je kunt er nog van alles van maken.

[Openingsfoto: pancakenap420, Shutterstock]
(advertentie)