- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Thuiskwekers, stap over op groene stroom!
Het verbod op de cannabis-, of hennepteelt zoals de kranten het graag doch foutief noemen, dwingt thuiskwekers om hun planten binnen onder kunstlicht te kweken. Niet erg goed voor het milieu. Stap daarom over op groene stroom, dan geef je wiet een betere naam én kweek je voortaan CO2 negatief!
Thuisteelt van cannabis onder kunstlicht is helaas niet erg goed voor het milieu. En dat terwijl wietliefhebbers doorgaans juist heel begaan zijn met de natuur. Natuurlijk zou het nog het beste voor het milieu zijn om wiet voortaan in kassen te kweken, maar daarvoor moet de overheid het verbod op wietteelt eerst opheffen. Maar ondertussen kun je als thuiskweker zelf alvast het goede voorbeeld geven en overstappen op groene stroom. Daar wordt je binnentuin ineens CO2 negatief van en draag je dus bij aan CO2 reductie en het verminderen van het broeikas-effect!
Wietplanten nemen CO2 op, dus met groene stroom draag je als wietkweker bij aan de CO2 reductie
CO2-negatief wiet kweken
Wanneer je als thuiskweker of zelfs als broodkweker iets terug wil doen voor de natuur, kan dat heel simpel door over te stappen op groene stroom. Zoals je weet wordt groene stroom opgewekt de wind, de zon of waterkracht en komt daar in ieder geval geen extra CO2 door in het milieu terecht. Gebruik je die energie vervolgens om wietplanten mee te kweken, dan draag je als kweker dus bij aan de CO2 reductie. Wietplanten nemen immers veel CO2 uit de lucht op. En daarmee wordt een kweek op groene stroom dus in één klap goed voor de natuur!
Kweek wiet voor een betere wereld
Overstappen op groene stroom is eigenlijk een hele kleine moeite met een grote impact. Iedere wietplant die je met groene stroom kweekt draagt daardoor ineens bij aan het milieu in plaats van dat ze moeder natuur vervuild. Overstappen is meestal met één telefoontje geregeld, een kleine moeite groot plezier dus. Op dit moment zijn de tarieven voor groene stroom nog wel wat hoger dan die van grijze stroom maar zoveel scheelt het ook weer niet. Zeker broodkwekers zouden wat ons betreft het goede voorbeeld moeten geven aangezien zij ook aan de natuur verdienen. Sterker nog, zij zouden hun wiet zelfs een groen label kunnen geven, fabrikanten van levensmiddelen doen niet anders tegenwoordig.
Hopelijk hebben we je overtuigd en ga je voortaan ook CO2 negatief wiet kweken. Raadpleeg dan even een online energievergelijker om te zien wat groene stroom kost.