- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
To-do lijst voor hobbykwekers
Ook de hobbymatige teelt van een paar wietplantjes voor jezelf vergt de nodige tijd. Er zijn taken die je dagelijks moet uitvoeren en wekelijks of maandelijkse bezigheden die je moet uitvoeren. Om ervoor te zorgen dat je ze niet vergeet, stellen we een handige checklist voor je samen.
De beste kwekers brengen dagelijks tijd door in hun kweekruimtes en voeren onderhoudstaken op tijd uit. Aandacht en op tijd ingrijpen is dan ook de sleutel tot kweeksucces. Een handige to-do lijst zorgt ervoor dat je niets verzuimd en er als de kippen bij bent om in te grijpen wanneer dat nodig is.
Dagelijkse taken
- Check de lampen, kabels en wees er zeker van dat alles naar behoren functioneert
- Bekijk of de lampen nog steeds op de juiste hoogte hangen (planten groeien!)
- Loop je hydrosysteem na als je dat gebruikt. Kijk of alle pompen werken en je planten hun voeding krijgen, check ook alle timers
- Check je voedingsvat, zit er nog genoeg voedingswater in? Als je met de hand water geeft, check dan je voedingswater. Is de pH waarde goed? Is de EC-waarde (voedingswaarde) naar wens?
- Check je thermometer en houdt de temperatuur overdag rond de 24 graden en ’s nachts op ongeveer 20 graden. Zorg ervoor dat het verschil tussen de dag- en de nachttemperatuur zeker niet groter is dan 10 graden want dat vertraagt de groei van je planten enorm!
- Gebruik je neus om te ruiken of je koolstoffilter nog voldoende werkt en vervang hem als dat nodig is
- Heb je een CO2 systeem, controleer dan ook of alles hier goed functioneert
- Draaien alle ventilators nog goed, wordt er voldoende lucht weggezogen door je afzuiger? Je planten zouden zachtjes heen en weer moeten bewegen door de luchtcirculatie.
- Bekijk de planten van top tot teen, hebben de bladeren rare vlekken of schimmels? Kijk ook goed onder de bladeren want daar houdt ongedierte zoals spint zich graag schuil.
- Verwijder dode bladeren en afgevallen plantmateriaal uit de kweekruimte, dit trekt ongedierte aan
Wekelijkse taken
- Check of je nog voldoende voeding en dergelijke op voorraad hebt
- Vervang al het voedingswater in je voedingsvat elke twee weken of eerder wanneer dat nodig is
- Draai je planten een slag zodat ze overal evenveel licht krijgen
Maandelijkse taken
- Kijk of HPS kweeklampen nog voldoende fel schijnen en niet vervangen hoeven te worden, normaal gesproken gaan ze zo’n 2 tot 3 kweekrondes mee voor ze onrendabel worden
- Maak er een gewoonte van om je kweekruimte elke maand grondig schoon te maken, haal je planten er als dat kan even uit
- Stof alles even af, maar lampen en reflectiekappen in het bijzonder