(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verslag van de vierde week van de bloei en de tiende de week van Willies dubbele kweekronde. Het was een rustige week voor de dames in de CNNBS G-kit met verhogingsset. Bij de Mohammeds is ondertussen echter het gevecht met de zwaartekracht begonnen. De toppen van de worden dikker en zwaarder waardoor ze tegen de wanden van de G-kit XL gaan hangen. Het wordt nu ook steeds spannender of alles nog goed gaat. Alle kleine foutjes kunnen nu het succes van deze twee kweken gaan bepalen, opletten geblazen dus!

Letterlijk topzwaar!

In de hoeken van de G-kit XL liggen meerdere hoofdtoppen van verschillende planten tegen elkaar aan. Dit ziet er misschien leuk uit op de foto’s maar het is niet zo goed voor de toppen zelf. Mocht er namelijk schimmel op zitten (toprot) is het voor de schimmel nu wel super makkelijk om van top naar top ever te springen. Daar komt ook bij dat als de toppen op elkaar liggen de luchtcirculatie afneemt in dat gebied, waardoor er weer meer kans op schimmelvorming is. Het mes snijdt dus duidelijk aan twee kanten in dit geval. De komende dagen zal ik de dames daarom één voor één opbinden zodat ze niet te dicht tegen elkaar aan staan.

Bij het openschuiven van de rechterdeur staat ze weer te wachten. Mijn trots van deze kweek: mijn reuzenmohammed. Ze is niet groter geworden en nog steeds 1,33 hoog, en ze heeft een letterlijk en figuurlijk een schitterende top! Hij heeft een aaneengesloten lengte van maar liefst 15 centimeter en een diameter van 3,70 centimeter. Dit meet ik van boven naar beneden tot ik een kale plek op de stam kan zien. Bij het nameten kwam ik erachter dat er er nog zeker drie van dit kaliber toppen aanwezig zijn. Helaas liggen die in zo’n positie dat ze niet te zien zijn op foto’s.

Hoe ver zijn ze?

Over de toppen kan ik op het moment wel een hele website mee vullen. Wat zijn het er veel en wat zien ze er goed uit, maar hoe ver zijn ze eigenlijk. Nou, met nog een goede drie weken te gaan kunnen ze alleen maar dikker en groter worden.
Maar om het exact te weten heb ik de microscoop er weer even bij gepakt om de trichomen van dichtbij te kunnen bekijken. Daarbij zal ik weer een suikerblad wegknippen bij de grote Mohammed en sowieso bij de slecht drinkende Plant, want die is er ondanks de dikke wiettoppen ook nog steeds.

De eerste foto is van de slecht drinkende dame, en de tweede van de reus. Hier was de keuze alleen wat beperkt. De laatste foto is van een random top die niet vol in het licht staat. De meeste trichomen zijn nog steeds transparant maar de milky witte trichomen zijn duidelijk in opkomst.

Klimaat

De hoogte van de 315 Watt CMH lamp is deze week ongewijzigd. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,38 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 48,68 procent. In de grafiek zit het er iets anders uit want daar missen een aantal dagen. Tijdens het verplaatsen van wat spullen ben ik tegen de kast gelopen en is de sensor waar ik de gegevens van de grafiek uit haal, naar beneden gevallen. De batterijen vielen er ook uit waardoor alles weer gereset is, en afwijkt van mijn andere sensor die het wel gewoon een hele week heeft gedaan.

De bewatering

De bewatering van de dames wordt bijna een individueel proces. Het is echt elke dag voelen en bijhouden wat ik de vorige keer heb gegeven. Het zijn maar kleine verschillen van zo’n 50 milliliter bij de meesten, maar het is wel om de vier dagen weer iets anders. Over het algemeen krijgen de dames 600 milliliter water met voeding van Plagron. Dit op één Mohammed na, die links achterin staat. Deze krijgt 450 milliliter van hetzelfde drankje.

Sneeze drie-eenheid

Heilig zal ik ze niet noemen maar de drie Sneeze wietplanten staan er ook deze week weer schitterend bij! Het blad van de dames heeft hier en daar wat gele puntjes maar niets ernstigs. De dames worden ook al wat ouder en dat is dan ook te zien. De drie hoofdtoppen zijn zoals ik had verwacht vast komen te zitten in de gaten van het scrogrek… De meeste van de toppen van de Sneeze zijn toch onder het scrogrek gebleven.

De drie Sneezes hebben dus ook drie hoofdtoppen en ook deze week heb ik even de moeite genomen om de diameters ervan op te meten. De eerste die aan rechterzijde staat heeft een diameter van 3,06 centimeter en de middelste een diameter van 3,60 centimeter en de linker heeft een diameter van 3,40 centimeters. Even de toppen van wat dichterbij bekijken en wat staan ze mooi te schitteren in het licht van de flitser.

De drie planten zien er onder de microscoop redelijk hetzelfde uit. Over het algemeen zijn de trichomen transparant maar voor de oplettende lezer zijn er ook een aantal amberkleurige te spotten.
De Sneezes zijn niet meer de hoogte in gegaan deze week, en zijn nog steeds gemiddeld 55 centimeter hoog. Hun binnenzon (de G-Bars 150 Watt) hangt op een hoogte van 15 centimeter boven de toppen. De gemiddelde temperatuur in de G-kit was deze week 24,20 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was afgelopen week 53,47 procent. Deze is de laatste dagen wel erg aan het oplopen. Even wat beter op de bewatering letten dus, en op de ventilatie van de kamer waar de kweekkast in staat.

De bewatering van de dames verloopt nog steeds dagelijks daarbij krijgen ze 600 milliliter water met voeding van Plagron. Ik had de bewatering deze week wel weer iets verhoogd van 550 naar de 600 milliliter. Maar nu de luchtvochtigheid zo snel aan het oplopen is, denk ik dat ik het komende week weer ga verlagen naar 550 milliliter. Zodat de luchtvochtigheid niet te ver boven de 50 procent uit komt.

(K)weekvideo

De Mohammeds zijn hun gevecht met de zwaartekracht aan het verliezen, dat is duidelijk te zien. De Sneeze dames worden steeds dikker, als je tenminste goed tussen de strepen door kijkt.

Volgende week in mijn kweekavontuur: staan de Mohammeds weer rechtop? Stijgt de luchtvochtigheid in de Sneeze kweekkast nog verder? En hé, liggen daar zaadjes te ontkiemen?

Willie Wietman

(advertentie)