- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Uniek • Legalisering paddo’s op stembiljet Denver
Begin mei kunnen de inwoners van Denver, hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado, opnieuw geschiedenis schrijven. Nadat hun stad en staat als eerste in de VS in 2012 recreatieve cannabis legaliseerden, kunnen ze dat nu dunnetjes overdoen door bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen ook paddo’s uit het strafrecht te stemmen!
Gebruik psychoactieve paddestoelen decriminaliseren
Op 1 februari kwam het verlossende woord van de Denver Elections Division, die bekendmaakte dat de actiegroep ‘Decriminalize Denver‘ genoeg geverifieerde handtekeningen heeft opgehaald om de legalisering van magic mushrooms op het stembiljet te krijgen.
Volgens de staat zijn er 4.726 handtekeningen nodig voor het wetsvoorstel om naar de volgende fase door te gaan. Volgens initiatiefnemer Kevin Matthews van Decriminalize Denver haalde zijn groep er echter 8.524 op, waarvan de kiescommissie er uiteindelijk 5.559 verifieerde. Wanneer de kiezers het plan steunen – iets dat volgens de lokale media zeker binnen de mogelijkheden ligt – dan wordt Denver de eerste gemeente in de VS die het bezit, gebruik en de kweek van psychoactieve paddestoelen door volwassenen decriminaliseert.
Burgeractivisme
“Ik ben extreem optimistisch”, vertelt Matthews tegen High Times, “alleen al door met de mensen op straat te praten terwijl we handtekeningen verzamelen. Een deel zegt: ‘psilocybine is het enige dat hielp tegen mijn depressie, mijn clusterhoofdpijnen, of het redde mijn relatie’. En dan heb je een andere groep mensen die vindt dat niemand gecriminaliseerd zou moeten worden voor iets dat in de natuur groeit, dus ‘natuurlijk teken ik dit’.”
Er wacht nog een berg werk voor Matthews en de zijnen. Ze hebben slechts vier maanden om geld op te halen, ze moeten de verkiezings- en voorlichtingscampagne nog uitwerken én uitvoeren, en ze moeten steunbetuigingen en samenwerkingen voor elkaar boksen met andere organisaties.
Decriminalize Denver is een typisch voorbeeld van een grass-roots beweging, ofwel (politiek) activisme vanuit burgers en gemeenschappen. Meer dan 50 vrijwilligers telt het campagneteam inmiddels volgens Matthews, professionals (mannen en vrouwen) uit verschillende industrieën, waaronder technologie, drugswetten-hervorming en cannabis. “Erg opwindend omdat iedereen extatisch is om psilocybine te delen en het goede woord erover te verspreiden.”
Mocht het voorstel wet worden, dan krijgt de opsporing van alles en iedereen die iets met paddo’s van doen heeft de allerlaagste prioriteit bij politie en justitie, en mag de stad geen geld uitgeven aan het opleggen van juridische straffen.
Paddo’s alternatief voor farmaceutische medicatie
De paddo-beweging in Denver komt op een cruciaal moment, niet alleen in de geschiedenis maar ook in het collectieve bewustzijn. De herleving van psychedelica – en de research ernaar – vindt plaats terwijl een flink deel van de wereldbevolking zwaar verslaafd is aan farmaceutica en opioïden. Ook in Nederland waarschuwde de minister van Volksgezondheid hier nog voor afgelopen weekend, want het is al lang geen exclusief Amerikaans verschijnsel meer die pillenepidemie.
Komt bij dat het merendeel van al die psychiatrische medicatie – met name anti-depressiva, anti-psychose middelen, angstremmers, kalmerings- en slaapmiddelen – helemaal niet bedoeld is voor langdurig gebruik. Iets dat tachtig procent van de patiënten wél doet, met alle serieuze risico’s van dien. De psychedelische renaissance geeft mensen de kans om naar alternatieve medicijnvormen te zoeken.
Kevin Matthews heeft het zelfs over ‘mensenrechten’ in dit verband. “Wij hebben een mogelijkheid om iets radicaals positiefs te creëeren voor onze maatschappij. Ik denk dat er daarom zoveel steun is voor onze beweging. Mensen begrijpen dat we iets dat écht kan helpen niet moeten criminaliseren.”