- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Uruguay produceert nu ook wietolie voor de export
Uruguay zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken staan als het eerste land op aarde waar cannabis volledig gelegaliseerd is (eind 2013). Het doel was de zwarte markt te vernietigen en de gezondheid van de Uruguayaanse wietconsumenten te beschermen. Maar zie, nu gaat het land ook medicinale wietolie exporteren naar Canada en Mexico.
Vier jaar nadat president en parlement in het Zuid-Amerikaanse Uruguay het historische besluit namen om de gehele cannabisketen – van teelt tot verkoop – te legaliseren, breidt het land zijn wiethandel uit tot voorbij de eigen grenzen. In december is de eerste batch medicinale cannabisolie klaar voor de export en persbureau Reuters meldt dat de bestemmingen Canada en Mexico zijn.
Wietkweker met overheidslicentie
De wietolie wordt geproduceerd door International Cannabis Corporation (ICC), een in Canada aan de aandelenbeurs genoteerd bedrijf dat zichzelf ’the world’s first industrial, medicinal and recreational cannabis corporation’ noemt. In Zuid-Amerika is de onderneming inderdaad de grootste gelicenseerde wietproducent en in Uruguay is het 1 van de 2 door de overheid geselecteerde wiettelers die de schappen van de apotheken daar vullen met – recreatieve! – wiet van 1 eurootje per gram. Niet verwonderlijk wellicht dat het ICC-hoofdkantoor gevestigd is in hoofdstad Montevideo.
Wietolie in Uruguay
Volgens CEO Alejandro Antalich van ICC staat het bedrijf trouwens ook open voor de verkoop van medicinale wietolie in Uruguay zelf. ‘Het doel is om de olie te exporteren. Maar als de minister van Volksgezondheid denkt dat het winstgevend kan zijn in de lokale markt dan is het idee om dit ook te gaan doen.’
Nu is het onder de wet in Uruguay wel toegestaan om medicinale cannabis te exporteren, maar recreatieve wiet mag alleen in het land zelf verkocht worden.
Nieuw laboratorium
Volgende maand begint ICC met de bouw van een cannabis (extractie) laboratorium aan de rand van Montevideo, kondigde Antalich ook nog aan. Dat moet ergens in april klaar zijn en in de tussentijd gebruikt het bedrijf een ’transitory lab’ om de wietolie te produceren van de eerste oogst volgende maand.
ICC kweekt momenteel mediwiet op 233 hectares in Uruguay en is van plan om 10 miljoen dollar te investeren in de productie volgend jaar.
(advertentie)