(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Iedereen weet dat je van het eten van chocolade gelukkig wordt. Het smakelijke spul bevat namelijk stoffen die de aanmaak van gelukshormonen stimuleren. Van wiet wordt je sowieso wel gelukkig en wanneer je beide genotsmiddelen combineert word je dus supergelukkig! En het recept is ook nog eens supersimpel, komt ie.

Chocolade wietballen zijn erg makkelijk te maken, als je tenminste over een beetje wietboter beschikt. Drie eetlepels om precies te zijn. Heb je geen wietboter dan zul je dat dus eerst moeten maken, maar vervolgens is het voornamelijk een kwestie van de ingrediënten door elkaar mengen. Geen gedoe dus met ovens die voorverwarmd moeten worden en zo. In een mum van tijd zet je dit lekkere stonede nagerechtje op tafel.

Recept: Wietboter maken met de cannabis Chef

Je hebt 3 eetlepels wietboter nodig om deze chocolade wietballen te maken. Foto: Bruce Weber, Shutterstock

Ingrediënten voor 12 chocolade wietballen:

  • 3 eetlepels wietboter
  • 90 gram havermout
  • 125 gram pindakaas
  • 10 gram geraspte kokos
  • 5 eetlepels cacao
  • 1 theelepel oploskoffie (espresso)
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 4 eetlepels poedersuiker

Chocolade wietballen maken

Meng alle ingrediënten op 1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels van de cacao na, goed door elkaar in een grote kom. Roer het geheel goed door elkaar en zet het een half uurtje in de koelkast. Pak even een schone kom en meng hierin de twee overgebleven ingrediënten (1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels cacao.

Er gaat niets boven zelfgemaakte chocolade wietballen. Foto: DeymosHR, Shutterstock

Haal het door elkaar geroerde mengsel uit de koelkast en verdeel het in 12 ongeveer gelijke porties. Rol deze vervolgens met je handen tot mooie ronde ballen. Deze rol je dan nog even door het cacao en de poedersuiker heen. Dat is alles, je kunt de chocolade wietballen meteen serveren of in de vriezer bewaren voor een andere gelegenheid.

[Openingsfoto: VVDVVD, Shutterstock]

 

(advertentie)