- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Vergeelde bladranden in bloeiweek #3
Het is pas Dan’s eerste kweek dus op zich niet gek dat het niet allemaal vlekkeloos verloopt. Althans, de bladeren van zijn planten vertonen geen vlekken maar vergelen van de rand naar het midden en van beneden naar boven. En dat in de derde week van de bloeifase. Wat zou er aan de hand kunnen zijn?
Dans eerste wietplanten krijgen om de dag bloeivoeding maar beginnen ondertussen dus wel te vergelen. Vanaf de bladpunten en randen van de onderste bladeren naar het midden en boven toe. De dames hebben zo te zien ook al een paar toppen, zijn best wel lang geworden en laten hun bladeren wat omlaag krullen. Moet hij zich zorgen maken om zijn eerste oogst, of valt het allemaal wel mee?
|
Vergeelde bladranden in de bloeifase…
Hoi Dan, mooie allereerste ronde hoor. Het houdt je vast lekker bezig tijdens de lockdown. Ik verbaas me wel een beetje over de hoogte van de planten. Het is jammer dat je niet wat meer over de omstandigheden hebt verteld. Wat voor voeding geef je bijvoorbeeld, en hoeveel ongeveer? Wat voor lamp gebruik je en hoe lang hebben de planten voorgegroeid, en onder welke omstandigheden?
Aan de kleur en het patroon van de bladeren te zien, lijkt het erop of deze plant wat stikstof aan het verplaatsen is. Zoals ik al zei is het opvallend dat de twee planten aan de linkerkant zo hoog zijn geworden, en het lijkt er ook op dat het voornamelijk deze planten zijn die last hebben.
Ik vermoed dan ook dat de kweeklamp die je gebruikt wat aan de zwakke kant is. Daarom zijn de planten ook hoog en dun geworden, en niet kort en breed. Ze zijn waarschijnlijk gaan strekken door het lichtgebrek, in de hoop om hoger meer licht te kunnen opvangen. Dat doen wietplanten in de natuur namelijk ook als ze in de schaduw staan. Ze proberen als het ware boven het schaduw-werpende object (meestal een andere plant of boom) uit te groeien.
Ik denk dat de onderste bladeren door de hoogte zo weinig licht opvangen, dat de twee linkerplanten hebben besloten dat het stikstof uit die bladeren beter bovenin gebruikt kan worden. Daar vangt de plant immers meer licht op. Stikstof is zoals je misschien wel of niet weet een mobiel element. Dat betekent dat planten het van het ene blad, via de takken naar een ander blad kunnen verplaatsen, waar het harder nodig is.
Nu de vraag, moet je je zorgen maken? Ik denk het niet. Je planten hebben toppen en die ontwikkelen zich goed. Afgezien van de vergeling zijn de andere bladeren mooi groen, en buiten dat kun je in de bloeifase beter niet te veel stikstof geven. Het tekort nu aanvullen, zou alleen maar in het nadeel zijn van de topontwikkeling.
Voor je volgende kweek zou ik je wel aanraden om te kijken hoe je je planten wat compacter kunt houden. Dat is een kwestie van meer licht, maar misschien hoef je niet per se een andere lamp. Het zou bijvoorbeeld ook kunnen dat de huidige lichtbron te hoog heeft gehangen. Hoe beter je ervoor kunt zorgen dat alle toppen op dezelfde hoogte groeien, hoe lager de lamp kan zodat alle toppen evenveel licht krijgen. De toppen van de rechterplanten krijgen nu namelijk veel minder licht dan ze zouden kunnen krijgen, omdat de lamp zo hoog hangt voor de linkerplanten.
-xxx- Muna
(advertentie)