- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Voorkom onnodige kweekfouten #1
Of je nou een beginnende wietkweker bent, of een doorgewinterde pro: als het op kweken van de beste wiet aankomt zijn er meerdere veel voorkomende fouten die je gemakkelijk kunt voorkomen. Iedereen maakt ze dus niemand krijgt vrijstelling van deze lessen van Matt Mernagh. Kweekfouten komen inderdaad ook vaak voor bij de “pro’s”, vooral als ze wat slordiger worden. Gelukkig kun je ze makkelijk voorkomen.
Een slimme kweker geeft zijn planten aandacht. Hij besteed er minimaal een uur per dag aan. Het is afhankelijk van de grootte van de kweekruimte, maar als je wiet wilt kweken moet je bereid zijn om er dagelijks wat tijd aan te besteden. Als je een uurtje per dag in je kweekruimte doorbrengt – ook als het lijkt of er niets gebeurd – kun je probleempjes tackelen voordat ze uitgroeien in grote problemen. De beste kwekers vinden de tijd die ze in hun kweekruimte doorbrengen heerlijk!
De beste kwekers vinden de tijd die ze in hun kweekruimte doorbrengen heerlijk!
Het moment waarop kwekers hun planten geen aandacht meer geven, is meestal ook het moment waarop problemen voordoen. Je wordt een beetje slordiger in je routine en boem! Je planten ontwikkelen een of ander vervelend probleem waarvan je niet weet hoe het komt. Voor je het weet resulteert het in een complete mislukking van je cyclus.
Omdat het buitenkweekseizoen voor de deur staat, heb ik een serie problemen voor RollingStoned beschreven die je gemakkelijk kunt voorkomen, maar die ontstaan door nalatigheid van de kweker. De eerste en meest voorkomende problemen hebben te maken met bewatering.
Een heel veel voorkomend probleem is er gelukkig een die gemakkelijk te voorkomen is. Het is het te veel water geven. Ervaren kwekers hebben zo hun methodes, maar als je de potten dagelijks even optilt, kun je vrij gemakkelijk aan het gewicht voelen of het tijd is om water te geven. Wanneer je dit dagelijks even doet krijg je er een goed gevoel voor en weet je onmiddellijk of je moet bewateren of niet.
Een probleem wat hiermee samenhangt, maar minder vaak voorkomt als het teveel water geven, is het geven van te weinig water. Er is niet ergers als een kweekruimte binnen te stappen en daar een stel uitgedroogde planten aan te treffen. Gelukkig is cannabis een onkruid en zoals het gezegde luidt vergaat dat niet. Maar dan moet je er alleen wel op tijd bij zijn.
Morgen zal ik drie andere veel voorkomende kweekproblemen ontmaskeren, dus hou ‘m hier.
(advertentie)