- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Voorkom onnodige kweekfouten #3
Met het buitenwietseizoen voor de boeg is het fijn om te weten waar de kweekvalkuilen liggen. Matt Mernagh heeft daarom de meest voorkomende kweekfouten voor je op een rijtje gezet. Vandaag laat hij je weten waar je op moet letten als je genetica in huis haalt.
Wanneer je met stekjes aan de slag gaat moet je je realiseren dat ze geïnfecteerd kunnen zijn met spint (eitjes) of andere nare beestjes. Hoe vaak de stekkenboer je ook heeft beloofd dat zijn stekken vrij zijn van ongedierte. Zet de stekjes daarom niet direct bij andere planten maar zet ze eerst een week in quarantaine en behandel ze preventief met neem olie. Dat is een natuurlijke pesticide op basis van olie van de neem boom. Kijk goed naar de stekken en zet ze pas over in je kweekruimte als je er zeker van bent dat ze vrij zijn van beestjes.
Kies je ervoor om te starten vanuit zaadjes, dan voorkom je sowieso dat er met de genetica ook beestjes meeliften. Maar het ontkiemen kan wel wat kwekers afschrikken om met zaad te beginnen. Persoonlijk ben ik geen fan van de methode waarbij je ontkiemt in nat keukenpapier. Ik ontkiem daarom zelf altijd in een glas met water. Slechte ontkiem methodes zijn meestal de reden dat zaden niet uitkomen. Sommige beginnende kwekers verwachten het al en calculeren het verlies van een aantal zaden van te voren in. Dat is helemaal niet nodig wanneer je op de juiste manier ontkiemt.
(advertentie)