(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je op zoek bent naar een gezonde snack om je net die extra energieboost te geven voor of na het blowen of gewoon als gezond tussendoortje, denk dan eens aan deze lekkere chocolade-dadel henneprepen. Je hebt ze in een kwartiertje gemaakt en zijn ideaal om mee te nemen.

Deze repen smaken lekker zoet door natuurlijke suikers uit dadels en appelstroop en bevatten dus geen geraffineerde suikers. Verder zitten ze nokkie vol met gezonde plantaardige vetten en eiwitten en magnesium uit dadels lijnzaad kokos, hennepzaden, en zonnebloempitten. Superlekker en verantwoord en gezond, dus je kunt ongegeneerd vreetkicken zonder zorgen.

reepWat heb je nodig?

  • 100 gram walnoten
  • 50 gram hennepzaad
  • 175 gram dadels
  • 50 gram cacao nibs (natuurwinkel)
  • 25 gram lijnzaad
  • 25 gram kokosrasp
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels appelstroop zonder toegevoegde suikers

Vermaal de noten grof en stop de dadels, de olie en de appelstroop in een keukenmachine en vermaal dit tot een plakkerige massa. Voeg hierbij de rest van de ingrediënten en mix het geheel nogmaals. Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg hierop het mengsel uit de keukenmachine. Maak er een platte laag van en druk hem goed aan met de achterkant van een lepel. Bestrooi de plak met wat kokosrasp en druk het nog eens extra aan. De kokosrasp helpt tegen het vastplakken van je lepel.

Laat de plak een paar uur opstijven in de koelkast en verdeel in gelijke repen. Je kunt ze per stuk in vershoudfolie verpakken en weer in de koelkast bewaren. Ze zijn een paar weken houdbaar en liggen nu klaar voor je eerstvolgende vreetkick.

 

(advertentie)