- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Waarom je een heet water bong moét proberen
Hé, heb jij al een bong? Vul hem dan eens met warm in plaats van koud water. Klinkt misschien tegenstrijdig omdat het water in een bong de rook zou moeten koelen, maar probeer het nou eerst gewoon maar eens. Warm water is namelijk nog altijd een stuk kouder dan rook, en stoom zorgt voor een verrassend effect.
Als het om bongs roken gaat, gaan de meeste mensen doorgaans standaard voor koud water, liefst met nog wat ijsblokjes erin om de rook zo snel mogelijk af te koelen. Maar heb je weleens heet water in je bong gegoten? Waarschijnlijk niet, maar toch is er een grote groep wietrokers die zweren bij de warm water bong, die voor verrassende effecten zorgt.
Temperatuur testen
Probeer het zelf maar eens, vul je bong met heet water in plaats van koud water. Je zult merken dat het voor een verrassend zacht effect zorgt in je keel. Heet water is in dit geval niet kokend heet, maar qua temperatuur ongeveer vergelijkbaar met die waarop je het liefst je thee drinkt. Te heet water en je krijgt teveel stoom binnen, wat pijn kan doen in je keel. Kies een watertemperatuur die je zelf comfortabel vindt, neem eerst een paar bong hits zonder wiet om je persoonlijke voorkeur qua watertemperatuur te vinden.
Er is geen speciale reden om aan te nemen dat een bong met warm water ook beter voor je gezondheid is, maar de warm water bong zorgt opmerkelijk genoeg wel voor een zijdezachte rookervaring. Er is dan ook een grote schare aan fans, die de warm water bong boven de ijsbong verkiezen, en niet zonder reden.
Koelen met heet water?
Je zou het niet verwachten, maar ook heet water koelt de rook in een bong. Een watertemperatuur van een graad of 80 is namelijk nog altijd een stuk lager dan die waarop wiet verbrandt. Hierdoor koelt de rook in een warm water bong ook, alleen een stuk minder snel dan in een bong die gevuld is met koud water. Naast rook inhaleer je ook stoom, wat erg zacht aanvoelt in je keel en je bong rips minder droog maakt.
Een bong roken met warm water geeft een zachtere rookervaring. Veel liefhebbers merken dan ook op dat je grotere halen kunt nemen wanneer er een beetje stoom bij komt kijken. Het hoeft natuurlijk niet, maar op deze manier kun je dus nóg higher worden van een bong, zonder met een geïrriteerde keel te zitten.
Resin aanslag
Als je regelmatig een bong of dab rig gebruikt, dan vormt zich na een tijdje een olieachtige aanslag aan de binnenkant. Dit zij olies uit de wiet of je concentraat die op het glas condenseren, zoals water uit de lucht ook op koud glas frisdrank condenseert. Vooral wanneer de bong zelf erg koud is groeit de laag resin aanslag snel aan.
Door warm water te gebruiken in plaats van koud water, condenseert er minder van de olieachtige resin op het glas en krijg je er meer van binnen. De resin blijft dan meer in de rook en je krijgt er meer van binnen. Dit kun je zowel als en voordeel als een nadeel zien. De resin geeft smaak en een psychoactief effect, maar koud water filtert het dus wel beter. Ga je voor het maximale effect dan is warm water beter, wil je zo schoon mogelijk bongen, gebruik dan koud water – maar dan zou je wellicht ook beter kunnen verdampen.
Warm water zorgt dus voor een zachtere en minder droge rookervaring met bongs en bij het dabben en een sterker effect omdat je meer werkzame stoffen binnenkrijgt. Koud water of ijswater geeft daarentegen een dikke rook en een scherper gevoel in je keel en filtert een klein beetje meer van de olie-achtige resin uit de rook.
(advertentie)