(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Wat niemand je vertelt over wiet knippen (maar wij wel)

Ook voor unieke verhalen moet je op CNNBS.nl zijn, en deze over het knippen van wietplanten was er zo een. In dit stuk vertellen we je namelijk wat alle andere cannabis magazines achterwege laten bij hun artikelen over wiet knippen. Wat dat precies is verklappen we natuurlijk niet in dit intro maar daar kom je snel genoeg achter… 

Er zijn ontzettend veel wietknip instructies te vinden op het internet, en filmpjes over knippen zijn er ook genoeg. De meesten daarvan geven goede informatie en handige tips, zoals het belang van een lekker scherp schaartje, en hoe je die schoon kunt houden tijdens het knipwerk. Er is echter ook iets dat niemand je vertelt over wiet knippen (maar wij dus wel). 

De een vindt het een rotklusje, en de ander ziet wiet knippen als een verdiende beloning na het kweken en drogen. Je bent immers met iedere top een klein cadeautje aan het uitpakken. En als je het zo ziet, wordt het knippen in ieder geval een stuk leuker.

Voor de bekende kniptips moet je echter niet in dit artikel zijn, want die hebben we hier op CNNBS al meer dan eens beschreven, en laten zien. Er mist echter iets in al die andere instructies en video’s. Iets dat eigenlijk ook heel belangrijk is als je je eigen wiet gaat knippen.

Vrijwel alle artikelen en video’s over wiet knippen, gaan er namelijk vanuit dat je wiet er net zo uit moet zien als in de coffeeshop, of op een cannabis cup. Wat niemand je daarbij vertelt is dat er een enorm groot verschil is als je wiet voor jezelf knipt.

Suikerblaadjes zijn heerlijk, voegen gewicht toe, en beschermen je wiet in de pot.

Wiet knippen voor jezelf

Wat niemand je echter vertelt, is dat je de suikerblaadjes gewoon kunt laten zitten als je wiet voor jezelf knipt. Als je alle knip instructies moet geloven moet elke top glad geschoren zijn, en mag er geen enkel blaadje uitsteken.

De waarheid echter, is dat dat alleen nodig is als je wiet knipt die verkocht moet worden. De enige reden om een top kaal te scheren, is dat coffeeshops en dispensaries minimaal 10 euro voor een gram wiet willen hebben. En daar komen ze inderdaad alleen mee weg als er geen enkel blaadje aan zit!

Voor commerciële wiet is het totaal kaalscheren van toppen dus een toegevoegde waarde. Als je echter voor jezelf knipt, zijn al die lekkere suikerblaadjes juist van toegevoegde waarde. Om te beginnen omdat suikerblaadjes vol met trichomen zitten, en dus letterlijk bijdragen aan je oogstgewicht. Je hebt met andere woorden meer te roken als je ze laat zitten! Maar er is meer…

Suikerblaadjes beschermen je toppen namelijk als ze in je cure potten zitten. Elke keer als je met je hand in een pot met kaalgeschoren toppen graait, schuren de toppen wat tegen elkaar aan en vallen er waardevolle trichomen vanaf.

Laat je de suikerblaadjes zitten, dan blijven je toppen wél mooi intact. Bij commerciële wiet zie je dan ook vrijwel altijd dat ze alle trichomen aan de buitenkant missen. Ironisch genoeg betaal je dus meer voor minder als je zulke wiet koopt.

Prachtige wiet uit de shop maar aan de buitenkant is geen trichoom meer te zien! (Foto: Bazkittle ‘experimentwiet’ van Fyta / Terp Inspectors)

Een compacte en kale top zonder suikerblaadjes ziet er wellicht mooier uit, maar het verlaagt in feite de kwaliteit. Mocht je toch eens een perfect geknipt topje willen roken, of om die bijvoorbeeld in te dienen bij een cannabis cup, dan kun je de laatste suikerblaadjes daarvoor alsnog weghalen. In alle andere gevallen kun je ze echt beter laten zitten!

Kleren van de keizer

Wat niemand je vertelt is dus, is dat een top met suikerblaadjes eigenlijk veel beter is dan een kale wiettop. Suikerblaadjes zijn wat dat betreft als de kleren van de keizer. Iedereen knikt volmondig dat kaalgeknipte wiet zo mooi en luxe is, terwijl het klinkklare onzin is om ze weg te knippen.

Suikerblaadjes zijn lekker, beschermen je toppen in de pot, en zijn letterlijk een meerwaarde voor je zelf gekweekte wiet. Het is niet voor niets dat al die suikerblaadjes bij commerciële kwekers ook niet weggegooid worden. Hier wordt doorgaans nog goed op verdiend als ze er hasj of edibles mee maken.

Kortom: je betaalt in de shop meer voor wiet zónder suikerblaadjes, die je vervolgens los kunt bijkopen in de vorm van hasj, concentraat of edibles. Helemaal ironisch wordt het als je die dure kaalgeknipte wiet vervolgens met een tabaksvervanger rookt, want suikerblaadjes zijn zelf de perfecte tabaksvervanger. Laat al die plakkerige blaadjes dus maar gewoon zitten, dat scheelt je ook nog eens een hoop knipwerk!

Suikerblaadjes zijn als de kleren van de keizer, je kunt ze maar beter aan houden.

[Openingsfoto: Shutterstock]
(advertentie)