- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Weer of geen weer, altijd met buitenwiet in de weer!
Als we één ding goed kunnen in Nederland, is het klagen over het weer. Maar grijs of blauw, als buitenwiet kweker moet je altijd aan de bak. En dat is dus ook precies wat Jeroen doet met zijn inmiddels allemaal in de bloei staande Bruce Banner, Gorilla Glue #4, Mandarin, Girl Scout Cookies, en Strawberry Milkshake Auto!
Roeien met de riemen die je hebt
Een nieuw verslag na een droevig grijze week. De voorgaande weken zijn ook niet al te best geweest voor de buitenplanten. Om me heen hoor ik van veel kwekers dezelfde klachten helaas. Maar niks aan te doen. Roeien met de riemen die we hebben, zeg ik dan maar.
Mijn 5 exoten staan al lekker in bloei ondanks het niet zo beste weer. Even om het stoffige geheugen op te frissen: ik heb een Bruce Banner, Gorilla Glue #4, Mandarin, Girl Scout Cookies, Strawberry Milkshake Auto staan van het Britse BSB Genetics. Alle 5 al na 3 weken in bloei!
Twee extra planten erbij
Door de matige afmeting van de dames heb ik enkele weken geleden nog 2 meiden ontkiemd, namelijk een Sticky Beast en een Caramel Auto van Zamnesia. Hopelijk kunnen deze 2 extra planten de opbrengst nog wat omhoog tillen om zo toch de weckpotten vol te krijgen, over een aantal weken.
Wat er ook mee te maken heeft dat de groei niet zo vlot gaat, is dat de soortjes voornamelijk USA strains zijn en waarschijnlijk niet zo geschikt voor ons klimaat. Natuurlijk kunnen we nog niks met zekerheid weten totdat alles klaar is en droog. Afwachten dus.
Water en licht
Ik probeer zoveel mogelijk de dames in de schuur te zetten als het gaat regenen, om de aarde niet al te nat te laten worden. Autoflowers – vooral als ze jong zijn – houden niet zo van veel water. Maar dat ‘schuilen’ gaat niet altijd lukken, want ik ben ook nog wel eens aan het werk en dus niet thuis om alles droog te zetten. Vandaar dat er in de afgelopen weken best eens een flinke plensbui op de dames is gevallen.
Daardoor heeft water geven, inclusief eventuele voeding, niet veel zin want de potten zijn allemaal nog zwaar van de regen. 1 van de dames drink echter wel flink door en die krijgt dan ook de dagelijkse dosis voeding van Mills Nutrients.
Naarmate de dagen (lichturen) minder lang worden ben ik ook genoodzaakt om mijn dames rond 16 uur ’s middags te verplaatsen naar een plekje met zon tot 20 uur ’s avonds. Slepen met de 20 liter potten dus en ’s morgens voordat ik naar het werk ga moeten ze weer terug. 🙈Je moet er wat voor over hebben!
Beestjes, weg ermee
Afgelopen week heb ik ook allerlei beestjes gezien op de onderkant van de bladeren. Zowel luis als zwarte luis en de larven daarvan. Ik ben persoonlijk geen fan van allerlei ongediertebestrijdingsmiddeltjes en dus doe ik daar ook niet aan.
Maar er moest wel wát gedaan worden, want anders wordt de overlast alleen maar erger. Ik heb met een zachte kwast de onderkant van de bladeren schoon geveegd en zo de luizen en larven van de bladeren verwijderd. Het is even een klusje om elk blad om te draaien en te vegen, maar er zit niet veel anders op helaas. Gelukkig viel het allemaal mee en was ik met een klein uurtje klaar met de 5 planten.
Geen koude voeten
Omdat de nachttemperaturen ook niet zo hoog zijn, zet ik ’s avonds en ’s nachts de planten van de grond af. Ik zet ze gezellig met zijn allen op de tuintafel, zodat de aarde niet te snel afkoelt. Koude aarde is niet oké voor de wortels en voedingsopname. Ideaal is een graad of 21 à 22, maar daar komen we enkel overdag met mooi weer aan.
Komende weken schijnt het beter weer te worden, dus ik verwacht nog een goede eindsprint van de dames. Op naar mooie maar vooral lekkere toppen! Die Strawberry Milkshake (de paarse) trouwens, die ruikt verrukkelijk zoet! Hopen dat ze net zo lekker smaakt als dat ze ruikt. Fingers crossed…
Till next time! Hou ze groen,
Jeroen