(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorige week hebben we uitgelegd hoe een wietplant via osmose water en voedingsstoffen opneemt. Ook hebben we het gehad over het effect van hard- en zacht water op wietplanten. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten water, die je aan je wietplanten kunt geven. 

Kraanwater

Gewoon kraanwater wordt voor het kweken van wiet het meest gebruikt en is vaak wat te basisch. Het Nederlandse kraanwater bevat als het goed is geen fluoride meer en over het algemeen is de kwaliteit van kraanwater in Nederland erg goed. Er zijn echter wel gebieden waar het water te hard of te zacht is. Canna kan jouw kraanwater testen als je niet zeker bent van de kwaliteit ervan. Water een tijdje in een container laten staan, voordat je het gebruikt, helpt om bepaalde toevoegingen zoals natrium of fluoride af te breken. Ook is het een goed idee om de kraan even een minuutje te laten lopen. In sommige gebieden kan het totaal aan opgeloste metalen en additieven reageren met de voedingsstoffen waardoor je plant ze niet meer kan opnemen. Dit kan ook gebeuren als water te hard is.

watering-weed-marijuanaWarm kraanwater

Warm kraanwater bevat veel calcium en natrium, dit is afkomstig uit de CV-ketel. Warm water uit de kraan kun je het beste zo min mogelijk gebruiken.

Regenwater

Regenwater is ideaal voor hydroponische systemen of organische kweekopstellingen. Het bevat kleine hoeveelheden opgelost CO2. Als je de mogelijkheid hebt om regenwater op te vangen, doen.

Mineraalwater

Als je een paar planten op aarde kweekt kun je die eventueel voeden met mineraalwater. Het bevat sporenelementen en koolzuurhoudend mineraalwater bevat ook CO2. Gebruik mineraalwater niet in voedingsoplossingen voor hydroponische systemen.

(advertentie)