- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Wiet in België is spotgoedkoop!
Daar zijn ze weer, de Belgen! En net als we eerder vandaag schreven dat ons Openbaar Ministerie niet kan rekenen – zie ‘Kweker weigert geplukt te worden’ – hebben ze bij hun collega’s in Oostende volgens ons ook een klein calculatiefoutje gemaakt.
De 36-jarige Miguel D. uit de Vlaamse kustplaats Oostende dreef zes jaar lang een florerende thuishandel. Hij verkocht per dag gemiddeld 85 gram wiet. Toen hij uiteindelijk in juni vorig jaar werd gepakt (omdat ze nota bene op zoek waren naar een andere dealer, over bad luck gesproken!) had de ijverige thuiswerker in totaal 187 kilo cannabis verkocht.
Daar kunnen ze bij onze buren niet echt om lachen, tenminste bij de autoriteiten niet, dus Miguel kan vier jaar gevangenisstraf tegemoet zien als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Maar een beetje stoere dealer houdt rekening met zo’n staatsvakantie, dus dat is het probleem even niet. Waar het om gaat is het geldbedrag dat de Belgische staat eist, de verbeurd verklaarde winsten zogezegd.
Discussie over kilo’s
Volgens de rekenwonders in Oostende heeft Miguel met het verkopen van 187 kilogram wiet 318.000 euro weggehouden van de belastinginstanties. De advocaat van onze olijke kiloknaller vindt de rekenwijze van het OM niet kloppen. “Naar het einde toe verkocht hij op een bepaald moment twee kilogram en die hoeveelheid werd als maatstaf gehanteerd voor de volle zes jaar. Hij heeft veel verkocht, maar 187 kilogram is zwaar overdreven”, aldus Kris Vincke.
België, hier komen we!
Los van het aantal kilo’s, zien wij een heel andere opvallende zaak. Als je met het verkopen van 187 kilo wiet 318.000 euro verdiensten moet terugbetalen, betekent dit namelijk een prijs van – schrik niet – 1 euro en 70 cent per gram. En dat is voor de consument echt belachelijk goedkoop. Als alle wiet in België voor zo weinig geld van eigenaar verandert, overwegen wij terstond emigratie 🙂
(advertentie)