(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wiet kweken kun je met vallen en opstaan leren, maar waarom zou je? Het CNNBS kweekarchief staat immers vol met nuttige kweektips en trucs. Van wietzaden ontkiemen tot stekken maken en het knippen en drogen van je oogst. We hebben het allemaal beschreven dus maak er gebruik van!

Met ruim 1000 gepubliceerde kweekverhalen en nog eens dik 1200 pagina’s met beschrijvingen van de beste cannabissoorten, kweekverslagen van experts, vragen van lezers over kweken en productbeschrijvingen over kweekartikelen en parafernalia, kun je wel zeggen dat er een hoop te leren valt door een beetje te grasduinen in het  RollingStoned  CNNBS kweekarchief. Hoogste tijd om onze beste kweekverhalen nog eens op een rijtje te zetten.

Ga eens grasduinen in ons kweekarchief, je vindt er alle kweekinformatie die je nodig hebt. Staat je onderwerp er niet bij, gebruik dan onze zoekfunctie.

Kweekseries

Veel van de kweekverhalen op CNNBS zijn te uitgebreid om in één enkele post kwijt te kunnen. Vaak maken we dan een miniserie; in een aantal dagelijkse of wekelijkse posts doen we dan bijvoorbeeld alles uit de doeken over het opzetten van een kweekruimte of bespreken we alles wat er te weten valt over hydrokweken, buiten kweken of bespreken we een voor een de belangrijkste cannabinoïden. Maak eens wat vaker gebruik van de zoekfunctie want er valt een hoop te halen voor de leergierige kweker. Maar we zouden CNNBS niet zijn als we niet vast een klein beetje zoekwerk voor je verricht hadden.

Kweektechnieken

Je merkt het al, er valt genoeg te leren op kweekgebied. De series hierboven zijn zelfs nog maar een klein deel van de kweekseries die we sinds januari 2014 publiceerden. Maar natuurlijk maken niet al onze kweekartikelen deel uit van een serie, verreweg de meesten hebben een kop en een staart en kun je gewoon afzonderlijk lezen. Wat dacht je van een lesje ontkiemen in zo’n beetje ieder mogelijk medium, om maar met het begin van een kweekcyclus te starten?

Na het ontkiemen komt natuurlijk de groeifase, en ook die hebben we uitgebreid beschreven zoals je kunt zien. De groeifase is de aangewezen periode om allerlei kweektechnieken zoals toppen, fimmen, supercroppen, scroggen en zelfs het controversiële schwazzen op los te laten, we hebben het allemaal behandeld. Maar voor je kunt groeien moet je natuurlijk wel het een en ander weten over je zaailingen en hoe je ze het beste belicht.

Kan iedere wietplant getopt worden? Je leest het in het op RollingStoned.

Na de groeifase breekt de leukste tijd aan voor een hobbykweker, namelijk de bloeifase. Het is ook een fase die wij uiteraard graag beschrijven, en dan vaak met als doel om aan het eind ervan zoveel mogelijk wiet te oogsten van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van wiettoppen die net zo kogelhard zijn als de spruiten van Dirk van den Broek? En waarschijnlijk heb je ook niets tegen een onsje meer, of wel? Vergeet ook niet te spoelen voor je die dames omhaalt, daar gaat je wiet beter van smaken.

Ook na de oogst, die op zichzelf natuurlijk ook al een artikel waard is, valt er genoeg te doen aan kwaliteitsverbetering. Zo is het belangrijk dat je je tijd neemt om op de juiste manier te drogen en valt er een enorme kwaliteitswinst te behalen door je wiet niet meteen weg te paffen, maar het eerst nog een paar weken te laten rijpen. Curen noemen we dat, je wiet gaat er weer net zo lekker van ruiken als toen het nog in de bloei stond.

Zoeken op CNNBS

Je zult begrijpen dat de links in dit lijstjes-artikel slechts het topje van de CNNBS kweek-ijsberg betreft, er valt nog veel meer te lezen, het is teveel om op te noemen. We kunnen ons ook zomaar voorstellen dat je op enig moment ergens tegenaan loopt, bijvoorbeeld als je last krijgt van schimmel of een plaag in je kweekruimte. Maak dan gewoon gebruik van onze zoekfunctie en tik je probleem gewoon rechtsboven op CNNBS in, negen van de tien keer hebben we er al over geschreven.

[Openingsfoto: aastock, Shutterstock]
(advertentie)