- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Wiet spoelen met ijswater voor meer THC
De laatste twee weken van een kweekcyclus zou je moeten gebruiken om de in het medium opgebouwde voedingsstoffen weg te spoelen. Dat wist je natuurlijk al, maar wist je ook dat je een extra dikke laag trichomen kunt krijgen door te spoelen met ijswater?
In de natuur beschermt een wietplant aan het einde van haar cyclus de zaden tegen de komende winter met een plakkerig dekentje van… heerlijke trichomen! Door je wietplant een beetje in de maling te nemen, kun je ervoor zorgen dat ze als het ware denkt dat er een stevige winter aan zit te komen. Ze zal haar toppen beschermen door extra trichomen aan te maken. En extra trichomen betekent natuurlijk extra potente wiet, en wie wil dat niet?
Spoelen
Spoelen is belangrijk voor de smaak van je wiet, door twee weken voor de geplande oogst goed te spoelen, gaat de plant al haar reserves opgebruiken waardoor ze het meeste chlorofyl wat nog in de toppen zit opmaakt. Chlorofyl smaakt scherp aan je keel en wil je dus niet in je wiet. Dit is gewoon spoelen.
Spoelen met ijs
Spoelen met ijs doe je pas op het allerlaatste moment. Wanneer je al twee weken voor de oogst met ijswater zou spoelen, kun je twee weken bloei mislopen door de lage temperatuur van de wortels. Daarom moet je pas drie dagen voor de geplande oogst gaan spoelen met ijswater. Geef je plant daarvoor gewoon afgezuurd water met flink wat ijsblokjes erin. Je zult zien dat ze merkbaar meer trichomen zal aanmaken. Je kunt het verschil met het blote oog zien, dus echt wel de moeite waard.
Paars
Naast het grootste voordeel van meer trichomen, kan het koude water ook voor een prachtige paarse kleur zorgen. Sommige niet-paarse soorten kleuren er zelfs paars door, en soorten die al paars van zichzelf zijn komen er helemaal mooi gekleurd uit.
De kweker op dit filmpje heeft een vergelijkende test gedaan met twee planten van identieke klonen. De ene kreeg wel ijswater, de andere kreeg gewoon spoelwater.
(advertentie)