- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Wietdealers gepakt door klikkende buspassagier
Het verraden van de medemens is een populaire bezigheid, zelfs als die eigenlijk alleen plantaardig actief is. Als eerzame wietkweker of verkoper ben je daarom altijd op je hoede voor buurtgenoten die wellicht in staat zijn om je erbij te lappen bij Misdaad Anoniem. Maar nu moet je dus ook al oppassen als je een stukje met de bus meerijdt, zo blijkt uit deze geschiedenis in het Belgische Machelen!
Duizend-en-een manieren om je wiet te verspelen
Als wij op de redactie van CNNBS zouden besluiten om een boek te schrijven over alle mogelijke manieren en scenario’s waarop je als kweker/dealer je handelswaar kunt verspelen, zouden we daar pas ver na de zomer mee klaar zijn en past het uiteindelijke boekwerk waarschijnlijk niet meer in je rugzak. En toch blijft de dagelijkse realiteit ons verrassen, steeds opnieuw.
Neem dit actuele geval van brute, domme maar desalniettemin fatale pech voor drie jongemannen van in de twintig uit het Vlaams-Brabantse Machelen. Het begon allemaal met een eenvoudig busritje van niks van één van de drie, twee jaar geleden…
Misselijk in de bus
Net zoals bestuurders van gewone auto’s moeten ook beroepschauffeurs af en toe blazen. Blazen in een politieapparaatje bedoelen we dan, bijvoorbeeld als er een verkeerscontrole plaatsvindt. Zoiets was er dus gaande twee jaar terug toen de chauffeur van een bus van De Lijn aan de beurt kwam bij de flikken.
Zodra de buschauffeur echter zijn vehikel aan de kant van de weg geparkeerd had, snelde een vrouwelijke buspassagier naar voren, richting de politieagenten. En terwijl het wijf met een priemende vinger naar één van de medereizigers in de bus wees, klonken deze woorden: “Ik word misselijk van de cannabisgeur rond die jongen daar in de bus!”
[tekst gaat verder onder de illustratie]
Telefoon maakt meer kapot (dan je lief is)
Op zich te prijzen dat ze het cannabis noemt, je zou bijna denken dat ze er zelf verstand van heeft. Neemt niet weg dat dit in België bepaald geen vrijblijvende opmerking is, laat staan als die ten overstaan van politieagenten wordt geuit.
En nou is het nog tot daar en toe als het dan bij een geldboete voor het bezit van wiet zou blijven. Ook niet leuk en volkomen belachelijk, maar in ieder geval geen strafblad dat je wellicht voor problemen stelt later in de rit des levens.
Echter; uit onderzoek van de telefoondata van de naar wiet meurende busman, bleek (en wij citeren nu fijntjes de krant Het Laatste Nieuws van dinsdag: ‘dat de man niet alleen zelf zwaar gebruikte maar ook dealde’.
‘Gratis smoren’
Ai. Maar het wordt nog erger. Als de agenten de telefoon uitlezen stellen ze ook vast dat onze blowende en dealende buspassagier die laatste activiteit samen met twee leeftijdgenoten uit zijn woonplaats Machelen pleegde te doen. Ontkennen heeft weinig zin meer beseft het drietal en dus doen ze het tegenovergestelde: bekennen. Met een originele verklaring erbij voor hun handelen, dat wel: “We gebruiken alledrie cannabis en wilden gratis smoren.”
Eenmaal voor de rechter, deze week, beloofden de drie jongemannen de dienstdoende edelachtbare plechtig dat ze inmiddels gestopt zijn met smoren (Vlaams voor blowen). En met het dealen van wiet natuurlijk, dat ook.
Milde eisen voor Belgische begrippen
Normaal gesproken tonen de autoriteiten in België weinig tot zero begrip voor alles wat met cannabis van doen heeft. Idiote straf(eisen) zijn er eerder normaal dan bijzonder zeg maar. Maar wonder boven wonder is de aanklager in deze zaak geen kwaaie pief.
Twee van de drie jongemannen mogen hun zonden wat de staat betreft afkopen met 120 uur werkstraf. De derde, die ‘in grotere hoeveelheden handelde’, moet nog eens 30 uur extra schoffelen… Of de rechter ook geen kwaaie pief is weten we op 10 maart.
Moraal van het verhaal: denk eerst goed na met wat (en zelfs wie) je in de bus stapt.