- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Thuiskwekers krijgen geen vrij
Bezoeken aan Canadese Lift Expo cannabisbeurs en de Prairie Medicinal Harvest plattelandscup in Saskatoon herinnerde onze eigen cannabiscanadees Matt Mernagh er weer eens aan hoe moeilijk het voor wietkwekers kan zijn om een paar dagen weg te gaan. Wietkwekers gaan niet op vakantie maar halen de zomer in huis.
Het is waar, wietkwekers krijgen geen vakantie. Van huis gaan – ook al is het maar voor een weekendje – is niet iets wat een gepassioneerde hobbykweker gemakkelijk doet. Ik werd herinnerd aan deze ongeschreven regel door twee cannabis-evenementen op rij: de Lift Expo cannabisbeurs en de Prairie Medicinal Harvest plattelandscup in Saskatoon.
Wietkwekers verlaten hun huizen zelden, niet eens om cannabiscups te bezoeken waar ze zelf aan deelnemen. Heb je bewijs nodig? De kweker uit Montreal die meerdere Lift Cannabis Awards in de wacht sleepte, kon zijn woonplaats niet verlaten om ze in ontvangst te nemen, zijn planten hadden zijn aandacht harder nodig. Als kweker is er niemand die zo goed voor jouw planten kan zorgen als jijzelf. De planten zijn van jou afhankelijk en in tegenstelling tot kamerplanten kun je de verzorging niet even aan de buurvrouw overlaten.
Murphy’s wet van wiet kweken
De wetten van wiet kweken zijn als de wet van Murphy; ze schrijven min of meer voor dat er iets misgaat zodra je vertrekt. Alles gaat goed, maar juist tijdens dat ene weekendje weg houdt je timer ermee op, stopt de pomp met pompen en loopt je afzuiger vast. Als een van de apparaten ermee stopt verandert een prachtige kweekruimte snel in een ruïne. Verwacht niet dat een van je vrienden – zelfs niet die ene die zelf ook wietplanten heeft staan – jouw planten op de juiste manier water kan geven. Anderen zien de behoeftes van je planten niet zoals jij dat kan. Je aangewezen plantenoppas vergeet waarschijnlijk alles wat je hem uitgelegd had over de pH- en EC-waardes en geeft je wietplanten veel te veel voeding.
Alles gaat goed, maar juist tijdens dat ene weekendje weg houdt je timer ermee op, stopt de pomp met pompen en loopt je afzuiger vast
Gelukkig denkt een aandachtige kweker wel twee keer na voor hij of zij de tuin verlaat. Zo kunnen ze serieuze thuisblijvers worden die hun tijd liever met hun planten doorbrengen dan met mensen. Een ervaren kweker heeft wellicht weinig sociale vaardigheden omdat – nou ja, planten simpelweg niet veel terugzeggen. En wanneer hij of zij dan toch met mensen in contact komt, is dat van zijn ‘eigen soort’ in de growshop.
Voldoening
Ik denk dat het kweken van niet meer dan een paar wietplanten voor medicinale doeleinden veel voldoening kan geven aan mensen met een aandoening. Al chronisch pijnpatiënt weet ik maar al te goed wat ‘eropuit trekken’ soms voor een helse onderneming kan zijn. Toch heb ik me nog nooit gevangen of opgesloten gevoeld in mijn eigen huis dankzij het gezelschap van mijn planten.
Het kweken van wietplanten geeft je enorm veel voldoening en vult de deprimerende leegte die je kunt krijgen wanneer je te weinig sociaal contact hebt. Je zou kunnen zeggen dat het kweken van een paar wietplanten patiënten de kans geeft om weer grip te krijgen op hun ziekte en hun isolement. Door zelf planten te kweken die de symptomen van hun aandoening verlichten, krijgen patiënten weer controle over hun levens.
Er gaat niets boven een tropisch warme kweektent met een luchtvochtigheidsgraad van 40 procent en een stralende 1000 Watt bulb op een koude winternacht. Kwekers hoeven niet te overwinteren in Spanje, zij hebben een tropisch privé-oord in hun kelder. Het klimaat in een kweekruimte is niet alleen goed voor de planten maar waarschijnlijk ook voor jou! Spendeer tijd, bouw een relatie op met je wietplanten en zij zullen je belonen met geweldige resultaten. Hoe vaker je je tussen de planten begeeft, hoe sneller je potentiële problemen ontdekt en ze kunt aanpakken voor het echte problemen worden.