(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben in Nederland coffeeshops en daar moeten we met z’n allen ontzettend blij mee zijn. Niet alleen kunnen we daardoor ongestoord goede wiet roken, maar groeien jonge Nederlanders ook op met een normaal beeld van cannabis. Maar die wietwinkels worden niet vanzelf bevoorraad, daar zijn vele dappere wietkwekers voor nodig die hun nek uitsteken om een zo goed mogelijk product te leveren, zij verdienen jouw respect en niet je minachting.

De Nederlandse overheid doet werkelijk niets voor de gezondheid van cannabisliefhebbers. Sterker nog; met hun hypocriete opjaagbeleid brengen ze de kwaliteit van cannabis in de coffeeshops in gevaar en niet alleen dat. Door steeds meer coffeeshops te sluiten en de ouderwetse 500 grams voorraadregel in stand te houden, lopen niet alleen kwekers maar ook coffeeshophouders dagelijks gevaar.

Justitie zet commerciële wietkwekers vaak weg als georganiseerde criminelen die bergen met geld verdienen terwijl ze hele dagen in hun hangmatten liggen te slapen, maar de waarheid ligt veel genuanceerder. Wiet kweken is hard werken en je nek uitsteken voor een goed biologisch product. Het beeld van keiharde criminelen die hun planten volspuiten en alleen om geld geven is een verdraait beeld. De meeste wietkwekers houden van hun planten, kweken graag verschillende wietsoorten en gebruiken waarschijnlijk minder pesticiden dan de gemiddelde tomatenkweker in het Westland.

De meeste wietkwekers houden van hun planten, kweken graag verschillende wietsoorten en gebruiken waarschijnlijk minder pesticiden dan de gemiddelde tomatenkweker in het Westland

grow-room-a42c0Wietkwekers zijn per definitie crimineel, maar het zijn ook hardwerkende boeren die hun geld met ouderwets handwerk verdienen. Zij lopen grote risico’s zodat jij in de coffeeshop kunt genieten van een jointje. Dankzij die coffeeshops zijn er in Nederland veel minder problemen met softdrugs en is het gebruik onder jongeren minder dan in onze buurlanden. Ook is de kwaliteit van de coffeeshopwiet vele malen beter dan op straat. Maar daar zijn dus wel wietkwekers voor nodig. Wietkwekers die werkplekken opvullen die het beleid zelf creëert.

Wietkwekers zijn harde werkers

Cannabis kweken is niet makkelijk, het is hard werken en je moet kennis van zaken hebben. Cannabisplanten zijn veel lastiger te kweken dan groentes of kamerplanten zoals orchideeën of rozen. Wanneer je zelf weleens een wietplantje hebt gekweekt weet je dat dat maar zelden uitmondt in dezelfde kwaliteit wiet als in de coffeeshop verkocht wordt. Een tuin met 4000 Watt aan licht onderhouden kost je een volledige werkweek. Je moet de planten snoeien, dieven stekken, laten drogen en curen en dat alles ondergronds met het risico op ripdeals of een bezoek van oom agent.

kweekspul

Wietkwekers moeten veel geld investeren

Voordat een wietkweker de nobele taak op zich kan nemen om een coffeeshop te bevoorraden, moet hij of zij een flink geldbedrag investeren. Kweekruimtes zijn niet goedkoop, en dan hebben we het nog niet eens over de benodigde apparatuur, biologische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Om je een idee te geven; voor slechts één 1000 Watt lamp die maar zo’n 8 maanden meegaat, betaal je al snel meer dan 200 euro. En dat is dan alleen de aanschafprijs, de stroomkosten komen er nog bovenop.

Voor slechts één 1000 Watt lamp die maar zo’n 8 maanden meegaat, betaal je al snel meer dan 200 euro. En dat is dan alleen de aanschafprijs, de stroomkosten komen daar nog bovenop

Naast de lampen, heeft een commerciële kwekerij nog veel meer apparatuur nodig zoals CO2 generators, klimaatcontrollers, afzuigers, waterinstallaties, koolstoffilters, pompen, schakelklokken en elektra en brandbeveiliging en ga zo maar door.

Wietkwekers houden van hun vak

De meeste commerciële wietkwekers zijn cannabisliefhebbers net zoals jij en ik. Ze houden van de planten en willen het beste product afleveren. Vergelijk dat eens met een wereld waarin bedrijven met vergunningen de teelt over zouden nemen. De meeste van zulke bedrijven zullen worden geleid door mensen die zelf misschien niet eens wiet roken. Cannabiskwekers houden van hun soortjes en hebben soms geweldige moederplanten geselecteerd over de jaren. Zij steken hun nek uit om de beste wiet te kweken en doen dat vaak al jaren en verdienen daar vaak maar een beetje geld aan terwijl ieder ander vak waarbij je zoveel risico loopt, tonnen zou betalen.

Dus de volgende keer dat je weer eens leest over zogenaamde criminele wietkwekers, denk dan eens aan het harde werk, de vele risico’s en de ongelooflijke investeringen die deze mensen doen. Geniet van je jointje, want dat is mogelijk dankzij gepassioneerde cannabistelers die jouw respect verdienen en niet je minachting.

(advertentie)