- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Wietsmoothies… Lekker!
Een wietsmoothie is een heerlijke cannabisverfrissing! En het is ook nog eens erg gezond en een ideaal drankje voor een luie zomerdag. Met als basis een goed gemaakte cannabis kokosolie en verse ingrediënten, kan het simpelweg niet misgaan.
Wanneer je cannabisolie gaat maken met kokosolie krijg je een goede basisolie voor deze smoothie en andere recepten met een milde kokosnoot smaak. Die smaak kun je verder nog versterken door er geraspte kokosnoot of kokosmelk aan toe te voegen. Kokosolie zit vol met plantaardige vetten, en is daarom heel erg geschikt om THC in op te lossen.
In Koken met S.T. Oner: de basis wordt uitgelegd hoe je wietboter maakt. Op eenzelfde manier kun je ook met kokosolie, cannabisolie maken. Het principe is ontzettend eenvoudig. Je verhit de olie met de wiet erin zodat de THC in het vet oplost. Dan filter je het plantmateriaal eruit. Wat je overhoud is een olie met THC erin, waar je dus lekker stoned van wordt. Het kost je wel even tijd om alle THC goed op te laten lossen. Het beste verhit je minimaal 2 uur au bain marie. Laat de olie dus niet koken. Voor wat betreft de hoeveelheden, dit is persoonlijk, maar een goed uitgangspunt is 2 delen olie op 1 deel wiet, gemeten in volume en niet gewicht.
Recept voor 2 heerlijke wietsmoothies
2 eetlepels cannabisolie gemaakt van kokosolie
1 grote bevroren banaan, in schijfjes gesneden
1,5 tot 2 kopjes kokosmelk
250 gram bevroren aardbeien
4 eetlepels granaatappel sap
2 eetlepels (granaatappel)melasse (verkrijgbaar bij toko’s en winkels van de tuinen)
Verhit de cannabisolie in een kleine koekenpan. Voeg daarbij de schijfjes banaan en laat het 3 tot 4 minuten zachtjes bakken. Daarna laat je het afkoelen. Doe de rest van de ingrediënten, behalve de melasse, in een blender. Voeg ook de gebakken banaan toe en schaap daarbij goed alle olie uit de pan. Mix het geheel in de blender tot een mooie smoothie en verdeel het over de twee glazen. Doe in elk glas nog een eetlepel melasse om het af te maken. Neem mee naar buiten, ga heerlijk in het zonnetje zitten en drink op 😉
Cheers!
(advertentie)