- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#5)
- Wietsuiker: lekker praktisch in de koffie of thee. Zo maak je het zelf
- Terp Inspectors inspecteren Gelato #43 van Black Widow
- Dokter Groen ontbladert, peutert en vist Erdbeer uit de vuilnisbak
- Help Muna, mijn wietplant wordt geel…
- Willie Wietman laat Chunky Cookies ontkiemen
Wietsuiker: lekker praktisch in de koffie of thee. Zo maak je het zelf
![](https://www.cnnbs.nl/wp-content/uploads/2018/10/shutterstock_1028133316-308x210.jpg)
Natuurlijk, cannabis is heerlijk om te roken. Maar als je een voorraadje hebt of gewoon helemaal niet wil roken dan zijn er heerlijke alternatieven. Wietboter bijvoorbeeld, voor een lekkere boterkoek of spacecake. Of wat dacht je van wietSUIKER? Da’s ontzettend praktisch in een kopje koffie of thee, medicinaal verantwoord en recreatief ook zeer effectief 😋
Wietsuiker is lang niet zo bekend als wietboter maar zeker wel een cannabis basis ingrediënt. Deze basis ingrediënten met THC kun je gebruiken in allerlei recepten. Met wietboter kun je bijvoorbeeld heerlijke spacecakes of koekje bakken, of gewoon op je broodje smeren. Met cannabismeel maak je net zo makkelijk een lekker THC-broodje of wietpizza.
Wietsuiker recept
Goed, wietsuiker is dus ook zo’n basis ingrediënt met cannabinoïden. En niet zomaar een want er zijn weinig ingrediënten zo praktisch als suiker. Doe gewoon een schepje in je thee of koffie, of een bakje yoghurt bijvoorbeeld, om die medicinaal actief te maken.
Benodigdheden:
- 30 gram (gedecarboxyleerde) wiet
- 250 tot 350 milliliter consumptiealcohol
- 1 kilo suiker
- Koffiefilter, bakpapier, steelpan, elektrische kookplaat, oven, glazen kom
Bereiding:
Wietsuiker maken is erg makkelijk en maakt het medicaten met cannabinoïden ontzettend smakelijk en zoet. Je begint met het malen van 30 gram cannabis. Gebruik hier bijvoorkeur een grinder voor en geen keukenmachine want het moet niet te fijn worden. Je kunt het bijvoorbeeld ook fijn snijden met een scherp mes op een schone snijplank.
Doe de gemalen wiet vervolgens in een glazen kom of schaal en giet hier consumptiealcohol op, tot de cannabis helemaal daarmee bedekt is. Roer het mengsel een paar minuten minuten goed door de alcohol zodat alle werkzame stoffen kunnen oplossen.
Filter de wiet daarna uit de alcohol met een koffiefilter en laat het grootste deel van de alcohol verdampen in een steelpannetje op een elektrische kookplaat. Doe dit bij voorkeur buiten of zorg voor een goede ventilatie, alcoholdamp is niet gezond om in te ademen.
Wanneer er nog maar een klein laagje alcohol met daarin de opgeloste cannabinoïden over is, vermeng je dat in een grote kom met de suiker. Roer het goed door tot de suiker een egale lichtgroene kleur heeft.
Spreid de suiker uit, over een bakplaat die je bedekt met een vel bakpapier en laat dat een nacht drogen. De volgende dag kun je de suiker fijnstampen om klonten los te krijgen. Vermaal het in een keukenmachine als je een nog fijnere wietsuiker wil.
Bewaar de wietsuiker in een luchtdichte glazen pot, op een koele donkere plaats. Een keukenkastje is prima maar zorg wel dat iedereen in je huishouden weet dat het wietsuiker is. Je huisgenoten per ongeluk knetterstoned maken is niet aan te raden.