- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Buitenwiet-woensdag: Steve & Dreten
Het is weer een flinke buitenwiet-update geworden die Steve en Dr. Dreten voor deze woensdag hebben geschreven. Steve heeft zijn planten onder een Budmaster tegen het slechte weer laten schuilen en dat heeft de dames goed gedaan. Bij Dr. Dreten bloeien de planten ondanks het slechte weer gewoon door, al zou een zonnetje best gewenst zijn…
Steve verpot en staat een dochter af voor adoptie…
Hallo stoners, de vorige keer hebben jullie kunnen zien hoe mijn dames onder een Budmaster GOD II mochten logeren. Ik kan jullie melden dat dit mij geen windeieren heeft gelegd, maar daarover straks meer. Eerst gaan we namelijk verpotten.
Van mijn bevriende binnenkweker kreeg ik de tip om wat perliet aan mijn kokosmix toe te voegen. Ik heb hiervoor bij de growshop een zakje perliet van 100 liter gekocht (kleiner hadden ze niet 😉 ) duur was het in ieder geval niet, slechts 12 euro. Deze heb ik in de verhouding 1 op 3 toegevoegd aan mijn kokos, en in een grote kuip gemixt zodat alles mooi verdeeld werd.
Toen ik de 45 Liter Airpots had gevuld was het tijd om de dames naar hun laatste verblijfplaats te verhuizen. Klinkt een beetje cru misschien, maar het is wel de waarheid; hierna zal ik haar niet nog eens verpotten en dit is de pot waarin de planten uiteindelijk ook in zullen afbloeien. Anyway, hierna heb ik een cocktailtje van Canna A + B met een EC van 1.3 en een pH van 5,8 gemaakt en dat aan de dames gevoerd.
Budmaster
Tot zo ver de verhuizing, even terug naar het veggen (groeien) onder de Budmaster. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien zijn de planten onder de Budmaster erg compact gebleven, maar hebben ze al een hele hoop internodes en vertakkingen, perfect om dadelijk te scroggen!
Het enige wat me opviel is dat alle bladeren er bijna hetzelfde uitzien. Dit terwijl de Biddy Early een sativa dominante hybride is en de White Russian een indica dominante, aldus de website van Serious Seeds. Maar goed, misschien dat nu ze onder het zonnetje komen te staan dit verandert. De Biddy’s zijn wel al een klein beetje groter/langer dan de White Russians.
Verder heb ik een van de dames moeten afstaan, omdat mijn tuin gewoonweg te klein is om ze allemaal te behouden. Deze dame zal bij andere ouders gaan opgroeien maar net als bij een echte adoptie zal ik wel af en toe een fotootje ontvangen om te kijken hoe het met haar gesteld is. Tot zo ver mijn update ik hoop dat jullie weer genoten hebben, light it up!
Steve
De bloeiende planten van Dr. Dreten
Howdy Ho Everybody! Omdat bij een buitenkweek het weer allesbepalend is, beginnen we daar maar eens mee. Voor de tijd van het jaar kan het stukken beter wat mij betreft. De planten staan nog steeds in de tunnelserre (tunnelkas, red.) en dat is jammer. Tegenover vorig jaar hebben de planten helaas nog niet veel in de volle zon kunnen staan. Omdat felle zon ontbreekt, en de folie van de kas slechts 80 tot 85 procent van het licht doorlaat, beginnen sommige kleine sativaplanten zich te strekken. Daar hou ik niet van, alle ruimte tussen 2 oksels (nodes) is in principe verspilling van energie. De sapstroom moet een grotere afstand afleggen, en de plant op zich valt meer op naargelang ze groter wordt. Langs de andere kant ben ik blij met de serre want ze heeft al goed haar nut bewezen dit seizoen.
Overzicht eerste ronde: vooraan de Himalaya Mountain rechts en 2 Phatt Fruitys links. Achteraan de tweede ronde: v.l.n.r.: Blue Widow, Erdbeer en Swiss Nepali
Dat het klimaat niet optimaal is valt goed te merken aan het drinkgedrag van de planten. Kleine potten van minder dan 10 liter geef ik om de 4 dagen water. De grotere potten van 10 en 15 liter hoeven slechts om de 7 tot 10 dagen water. Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt, en wijst er dus op dat er weinig verdamping is. Dat betekent volgens mij ook dat slechts een beperkte hoeveelheid voedingsstoffen vanuit de aarde in de plant gepompt worden.
Drie bloeirondes
De Phatt Fruity’s en de Himalaya Mountain worden komende vrijdag 9 weken verduisterd, het oogsten komt nabij! Ik vermoed vanaf nu nog maar een dag of 10. Er zit nog redelijk wat groen blad aan de planten en de trichomen zijn ook nog niet klaar. De toppen zien er mooi uit maar zijn niet indrukwekkend van formaat. Ergens is dit niet zo erg, want het weer zal komende dagen vochtig zijn…
De tweede ronde had, zoals jullie misschien nog weten, te kampen met verbrandingsverschijnselen. Ondanks dat laten ze zich niet kennen en bloeien ze rustig verder. De harsproductie breidt zich uit, en elke soort krijgt zijn eigen, typische geur.
De derde ronde heeft nu vrijdag 3 weken bloei achter de rug, sinds dit weekend zijn er kleine topjes te zien. Vooral van de Moby Dick en de Girl Scout Cookies heb ik grote verwachtingen omdat deze een mooie toppenstructuur vertonen.
De topstructuur van Moby Dick (links) en die van de Girl Scout Cookies
Slimme potten
Tenslotte zijn er nog de Strawberry Banana en de Cole Train. Deze werden een week geleden overgepot in hun afbloeipot. Dit keer heb ik gekozen voor een Airpot van 22 liter en een witte stoffen Geopot van 25 liter. Het is de eerste keer dat ik planten in dergelijke potten die wortels snoeien, laat bloeien. Voor de groei ben ik 100 procent overtuigd van hun nut. Daarom ben ik eens benieuwd of ze merkbaar betere bloeiresultaten zullen geven. De airpot (Cole Train) heb ik groen gelakt zodat ze niet te warm wordt. Met rolluik-lint heb ik er handvaten aan bevestigd, zo kan ik ze vanaf vrijdag gemakkelijk verduisteren.
De gemainlinde planten met Cole Train links en Strawberry Banana rechts in airpot en geopot
Door het slechte weer en de gestage groei heb ik geen planten meer getopt om niet nog meer achterstand op te lopen. Voorlopig is er bij de gemainlinede planten dus nog geen vooruitzicht op een monster met 32 hoofdtoppen, maar misschien komt dat nog…
Tot slot wil ik nog meegeven dat ik verduister volgens het 13/11 lichtregime. Ik kan de planten geen 12 uur in het donker zetten, maar slechts 11 uur. Hierdoor hebben ze dus hun hele bloei 13 uur licht, maar ik ben nog geen soort tegengekomen die daar last van had.
Mensen die meer willen weten over het verduisteren kunnen dit artikel van een aantal dagen terug eens doornemen, ik heb het geschreven om te laten zien hoe goed verduisteren werkt en om twijfels weg te nemen bij mensen die er tegenop zien om dagelijks hun planten in het donker te zetten. Goed, na regen komt zonneschijn, hier moeten we ons aan optrekken! Veel kweekplezier en tot over twee weken, greetz!
Dr. Dreten
(advertentie)