(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als het een beetje meezit dan speelt de jeugd in de toekomst niet meer met LEGO maar met HENNEPLEGO. Het sympathieke Deense bedrijf is namelijk hard op zoek naar een milieuvriendelijker materiaal om jaarlijks 6 biljoen (6.000.000.000.000) ton legoblokjes van te maken. 

Het zou een hele mooie opdracht zijn voor hennepboeren overal ter wereld; hennep kweken voor de gigant in kinderspeelgoed. Iedereen die ooit kind is geweest heeft met de Deense bouwsteentjes gespeeld; er worden jaarlijks dan ook een astronomische 6 biljoen ton van gemaakt. Dat maakt de winst voor het milieu dan ook enorm wanneer het speelgoed inderdaad van hennep gemaakt gaat worden in de toekomst.legolize

Er worden jaarlijks een astronomische 6 biljoen ton legoblokjes gemaakt

LEGO wordt al sinds 1963 gemaakt en in al die jaren nog steeds van hetzelfde soort plastic op basis van aardolie. Het is dus wel eens tijd voor een milieuvriendelijke upgrade van het materiaal zou je zeggen. En dat vind de speelgoedfabrikant zelf ook want ze investeren de komende 15 jaar 150 miljoen in een programma voor de ontwikkeling van een nieuw en duurzaam materiaal voor de blokjes.

Het bedrijf wil onze wereld graag positief beïnvloeden en daar hoort duurzaamheid ook bij. Een deel van de 150 miljoen gaat naar een speciale afdeling voor duurzame materialen waar meer dan 100 specialisten komen te werken. In 2016 moet de afdeling geopend gaan worden. Er zal gezocht worden naar verschillende duurzame grondstoffen en officieel heeft LEGO niet laten weten dat hun speelgoed voortaan van hennepplastic gemaakt zal gaan worden maar er gaan al jaren geruchten over legoblokjes van hennepplastic over het internet.

Een deel van de 150 miljoen gaat naar een speciale afdeling voor duurzame materialen waar meer dan 100 specialisten komen te werken

Als de blokjes voortaan van hennep gemaakt zou gaan worden, zou dat niet alleen geweldig zijn voor het milieu, maar ook voor de hennepplant. Iedereen speelt op enig moment in zijn of haar leven immer met LEGO. Waar het nieuwe duurzame bouwmateriaal voor kinderen in de toekomst van gemaakt zal worden is dus nu nog niet helemaal duidelijk, maar over zo’n 15 jaar in ieder geval wel. Het doel van het bedrijf is namelijk om in 2030 de hele legoproductie uit duurzame materialen te maken. Dus begin nu maar vast met kweken!

legohennep

(advertentie)