- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Zo kweek je kogelharde toppen!
ROLLING STONED TOP 50 #35 Toppen zo hard als de spruiten van Dirk van den Broek! Misschien heb je ze weleens gezien of gekocht in de coffeeshop, maar hoe kweek je ze zelf? Want hoewel iedere hobbykweker natuurlijk de allerlekkerste wiet kweekt, blijkt het toch nog best lastig te zijn om ervoor te zorgen dat je toppen niet alleen heel smakelijk, maar ook mooi hard worden. Niet lang na de start van RollingStoned in januari schreven we daarom dit artikel over de meeste redenen waarom toppen luchtig blijven en niet goed uitharden. Op nummer 35 staat: Zo kweek je kogelharde toppen!
Je bent al een tijdje bezig met kweken maar je buds zijn nooit zo compact en hard als de wiet die je vroeger in de coffeeshop kocht. Herken je dit, lees dan verder, we vertellen je hoe je voortaan geen losse flodders meer kweekt, maar kogelharde toppen! Net als de spruiten van Dirk van den Broek.
Losse, luchtige topjes zonder veel kristallen. Dat is toch niet waar je alle moeite voor doet! Zulke inferieure buds kunnen bij de binnenkweek veroorzaakt worden door een te hoge temperatuur bij de toppen, of wanneer de lichtbron zich te dicht bij de top bevindt. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de lamp wat hoger te hangen. Pak er een thermometer bij en zorg ervoor dat het rond de top van de plant onder de 27 graden Celsius blijft. Eigenlijk zou het in de hele kweekruimte niet warmer dan 27 graden moeten zijn.
Ook wanneer wietplanten in de bloeifase te weinig licht krijgen, ontwikkelen ze fluffy topjes en kunnen ze niet goed ontwikkelen tot de kogelharde toppen die je juist wil hebben. Bovendien zijn deze onderontwikkelde topjes minder potent doordat ze niet genoeg voedingsstoffen hebben kunnen opnemen. Je moet ook weten dat een tekort aan kalium in de bloeifase voor een slechte topontwikkeling kan zorgen, gebruik daarom in de bloeifase een extra bloeibooster, de bekende voedingsmerken hebben allemaal wel een booster in hun assortiment.
Te hoge temperaturen kunnen ook buiten voor luchtige topjes zorgen. Al hebben buitenkwekers hier over het algemeen niet veel last van doordat de planten vaak pas in het naseizoen bloeien, de temperatuur ligt dan meestal wat lager buiten. Maar wanneer je bijvoorbeeld een autoflower of voegbloeiende soort kweekt, kan het voorkomen dat het buiten veel te heet is wanneer de plant bloeit. Wat je in zo’n geval kan doen is buiten een nevelsproeisysteem aanleggen om de planten te koelen. De kleine waterdruppeltjes uit een nevelsproeier verdampen snel genoeg om de planten voldoende af te koelen.
(advertentie)